Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η Επανάσταση Άρχισε. Την κήρυξαν τα Μπομπολέικα με συμμάχους τα Λαμπρακέικα και Αλαφουζέικα εκδοτικά συγκροτήματα. Ο Πρετεντέρης με τον Ψυχάρη σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης

Σχετικό: "Το Όνειρο του νεοΈλληνα: Να κάνει κάποιος άλλος την Επανάσταση γι’ αυτόν"

Περιμέναμε να έρθει η επανάσταση μετά το πρώτο μνημόνιο. Αλλά ποια επανάσταση να έρθει, όταν αυτός ο λαός δεν ήξερε το "πώς", με τι"κόστος" και με το "ποιό" αποτέλεσμα της επόμενης μέρας. 
Όλα ήταν ρευστά και μάλλον θα αποσταθεροποιούσαν, ίσως και ανεξέλεγκτα, μία ελεγχόμενη επικυρίαρχη κατάσταση των δοσίλογων πολιτικών να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των δανειστών με άδικα μέτρα μεν, αλλά με διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις για την αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης και της διατήρησης της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ....








Οι πλατείες, οι αγανακτισμένοι, τα διάφορα παρεϊστικα κινήματα, κάποιοι επίδοξοι αρχηγοί εμφανίστηκαν ξαφνικά, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς να μπορούν να εμπνεύσουν έναν προδομένο και εξαπατημένο λαό (ότι δήθεν η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974).
Η αρχή ήταν σίγουρα ελπιδοφόρα αλλά οι συσχετισμοί των λαϊκών δυνάμεων άνευρες, χωρίς οργάνωση και κυρίως κατακερματισμένη ιδεολογικοπολιτικά.
Η πάνω πλατεία, ή κάτω πλατεία ή ενδιάμεση και γύρω από το συντριβάνι της πλατείας συντάγματο κατάρτιζαν και από ένα κυβερνητικό σχέδιο. Η υπόλοιπη Ελλάδα ακολουθούσε τα ίδια πρότυπα και τις ίδιες μεθοδεύσεις  πότε από το σύνταγμα και πότε από άλλες κινήσεις σε Ισπανία και Ιταλία. Τα αποτελέσματα γνωστά τα οποία δυστυχώς απογοήτευσαν και έβαλαν τον μέσο έλληνα στο καβούκι του. Ο ελληνας δεν ξεσηκώνεται λέγαμε και γράφαμε από αυτό το ελεύθερο βήμα. Η επανάσταση θα έρθει από τους αστούς, όταν και όποτε τους θιγούν και τα δικά τους προσωπικά οικονομικά συμφέροντα. Δεν τους ενδιαφέρουν η εθνική και η λαϊκή κυριαρχία, αρκεί να έχουν μερίδιο από την πίτα που μοιράζεται. 
Μετά ήρθε το δεύτερο μνημόνιο, είμαστε στο τρίτο και αναμένουμε και το τέταρτο και όσα άλλα ακόμη χρειαστούν από την τρόικα και τους διεθνείς και ντόπιους επικυρίαρχους της χώρας μας.
Ποιος θα ξεσηκωθεί να κάνει την επανάσταση; ο λαός; ή οι αστοί που βλέπουν να πλήττονται τα συμφέροντά τους;  ο άνθρωπος του καναπέ, ο άνεργος που φυτοζωεί με συσσίτια και χαρτζιλίκι από τους γονείς και κάποιους παππούδες εάν υπάρχουν;
Αναλύοντας τις επαναστάσεις (Γαλλικήελληνική και ρώσική) υπάρχουν χρήσιμα συμπεράσματα να καταλήξει κανείς ότι οι αστοί είναι αυτοί που οδηγούν τους λαούς σε κινήματα και επαναστάσεις.
Στη χώρα μας δεν αναδεικνύονται ήρωες από αστούς, οι αστοί όμως είναι αυτοί που δημιουργούν πρότυπα και προϋποθέσεις. Αυτές οι προϋποθέσεις λοιπόν ήρθαν από το αστικό δουλοκτητικό κατεστημένο των κρατικοδίαιτων ΜΜΕέδων-καναλαρχών. 
Η Επανάσταση Άρχισε. Την κήρυξαν τα Μπομπολέικα με συμμάχους τα Λαμπρακέικα και Αλαφουζέικα εκδοτικά συγκροτήματα. Ο Πρετεντέρης με τον Ψυχάρη σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης.
Η συνέχεια και οι συνέπειες θα καταγραφούν πολύ σύντομα... μείνετε συντονισμένοι.

Νάσος 

ΥΣ: Ακολουθεί σχετικό άρθρο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: