Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία απειλεί την Ελλάδα: Θα μας βρείτε μπροστά σας αν δεν τηρήσετε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας

«Το θέμα με τα θαλάσσια σύνορα θα φτάσει στα Διεθνή Δικαστήρια» λένε οι ερυθρόμαυροι εθνικιστές!

Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία φαίνεται πως παρακολουθεί στενά το θέμα της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Έτσι σήμερα εξαπέλυσε απειλές κατά οπουδήποτε τολμήσει να παραβιάσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας τονίζοντας πως το...
θέμα αυτό θα φτάσει μέχρι και τα Διεθνή Δικαστήρια.
Μάλιστα σήμερα ζήτησαν οι έρευνες που διεξάγει η Ελλάδα στο Ιόνιο να γίνουν σύμφωνα με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας. 
"Το Συνταγματικό Δικαστήριο κατήργησε την προδοτική συμφωνία που πουλούσε τα χωρικά ύδατα της Αλβανίας στο ελληνικό κράτος. Η νορβηγική εταιρεία, η οποία θα αρχίσει έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο Πέλαγος πρέπει να ακολουθήσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας. Εάν η απόφαση αυτή παραβιαστεί τότε εμείς θα στραφούμε στα Διεθνή Δικαστήρια" δήλωσαν σήμερα εκπρόσωποι της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας.
Σύμφωνα με το αλβανικό πολιτικό κίνημα, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα έχει κάνει το πιο άσχημο δώρο στους Αλβανούς για την 100ή επέτειο της δημιουργίας του αλβανικού κράτους. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι αν η απόφαση δεν τηρηθεί, τότε οι κυβερνήσεις της Αλβανίας και της Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την αντίδραση όλων των Αλβανών, όπου κι αν βρίσκονται.
Ωστόσο απ' ότι φαίνεται η Ευθρόμαυρη Συμμαχία η οποία στηρίζει την πολιτική της επιβίωση πάνω σε τέτοια θέματα ξεχνά την απόρρητη έκθεση του Αλβανικού ΥΠΕΞ που διέρρευσε πριν λίγο καιρό και που μεταξύ άλλων αναφέρεται σε τρία πιθανά σενάρια για της συνέπειες που θα υποστεί η Αλβανία: "Η ελληνική πλευρά δεν διατίθεται να προβεί σε επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας, διότι τη θεωρεί ολοκληρωμένη και κατοχυρωμένη και η επαναδιαπραγμάτευση από ελληνικής πλευράς εμποδίζεται από τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στην Ελλάδα. Το δεύτερο σενάριο, κατά την έκθεση, είναι η Ελλάδα να αποσιωπήσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, θεωρώντας τη Συμφωνία έγκυρη και θα ζητήσει την επικύρωσή της από την αλβανική πλευρά, όταν τα Τίρανα θα έχουν την ανάγκη διεθνούς στήριξης της Αθήνας. Το τρίτο σενάριο αφορά σε απόφαση της ελληνικής πλευράς να μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αποκτήσει η Αλβανία καθεστώς υπό ένταξη στην ΕΕ χώρας. Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης η μειονεκτική θέση της χώρας σε σχέση με την πιθανή προσφυγή στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς. Επικαλείται το γεγονός ότι η επίτευξη της συμφωνίας έγινε βάσει της καλής διμερούς βούλησης και τονίζει πως η εσωτερική νομοθεσία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εφαρμογή μιας διεθνούς συμφωνίας".

 http://aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: