Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή 147.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΤ

Aπάτη σε βάρος του ΕΟΤ ήρθε στο φώς, με πέντε άτομα να έχουν ήδη συλληφθεί, μεταξύ αυτών και ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Οργανισμού ο οποίος κατηγορείται για απάτη σε βάρος του ΕΟΤ και υπεξαίρεση.
Την Παρασκευή μια γυναίκα πήγε σε υποκατάστημα της τράπεζας της Ελλαδος με επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ. Το «ξενοδοχείο της Σύρου» είχε οπισθογραφημένη την επιταγή για την είσπραξή της από την γυναίκα...

Η υπάλληλος επικοινώνησε με τον ΕΟΤ, και από κει της είπαν πως «υπάρχει πρόβλημα», λέγοντάς της επίσης να κρατήσει το σώμα της επιταγής. Το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κατευθύνθηκε στο τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη.
Tην υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί αναζήτησαν την γυναίκα με αποτέλεσμα να φτάσουν μέχρι το ξενοδοχείο της Σύρου, οι υπεύθυνοι του οποίου τους απάντησαν πως δεν υπήρχε καμιά οφειλή του ΕΟΤ. Εν συνεχεία οι αρχές εντόπισαν την μητέρα της και την Δευτέρα την ίδια. Μάλιστα τους είπε ότι την επιταγή της την έδωσε κάποιος φίλος της, τον οποίο οι αστυνομικοί εντόπισαν για να φτάσουν τελικά σε έναν επιχειρηματία.
Ο επιχειρηματίας ανέφερε στους αστυνομικούς πως τον Δεκέμβριο τον πλησίασε ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε πως έχει στην κατοχή του μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, με σκοπό να βρει ανύπαρκτες εταιρείες ώστε να κοπούν οι επιταγές σε αυτές.
Ο επιχειρηματίας μάλιστα τόνισε πως για την συγκεκριμένη «υπηρεσία» θα λάμβανε αμοιβή 4.000 ευρώ.
Στους πέντε συλληφθέντες, 4 άνδρες και μια γυναίκα, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης από κοινού και πλαστογραφία.
Πλέον οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζονται σε άλλες τυχόν παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωση που δεν έχουν γίνει αντιληπτές.

http://www.newsbomb.gr/

1 σχόλιο:

Jordan Sound Djs Music Services είπε...

Αυτά είναι όταν ο κόσμος πεινάει αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια. Πάλι καλά που είσαστε και εσείς και μαθαίνουμε και καμιά αλήθεια.Μουσική?