Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Γιάννα Γαϊτάνη: Η τροφός του κακοήθους εθνικισμού των Σκοπίων

Στο διάβα του ιστορικού χρόνου οι παραλήψεις και τα λάθη των Ελλήνων πολιτικών είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα. Η επανάληψη των λαθών αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να οφείλονται απλά στην κακή τύχη – στη συμπτωματική ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού. Κάτι άλλο συμβαίνει στη χώρα…
Οι πολίτες είναι αναγκαίο να πάψουν να είναι άβουλοι οπαδοί. Να διερευνήσουν σε βάθος και με αντικειμενικότητα –ενεργοποιώντας την παροπλισμένη κριτική σκέψη τους– το ρόλο όλων των κομμάτων που βρίσκονται μέσα στη Βουλή: είτε τα ψήφισαν είτε όχι, είτε είναι μνημονιακά είτε αντιμνημονιακά. Οι πολίτες πρέπει με τις δράσεις ή τις αντιδράσεις τους να κατευθύνουν τις πολιτικές με γνώμονα το κοινό καλό, όχι να είναι έρμαια των πολιτικών και να νοιάζονται μόνον για το πρόσκαιρο ατομικό τους συμφέρον.


Η χώρα, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, μοιάζει να μην έχει προοπτική. Βρίσκεται σε κίνδυνο γιατί καταδεικνύεται ότι δεν απολαμβάνει πολιτικής προστασίας ανάλογης του Πολιτισμού και της Ιστορίας της. Η πολιτική προστασία από τη νυν συγκυβέρνηση των φιλομνημονιακών είναι ανύπαρκτη. Αφού οι μνημονιακοί έχουν παραδώσει την εξουσία στην εξωθεσμική Τρόικα. Ενώ οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, αφενός είναι πολωμένες αφετέρου η ισχυρότερη δύναμη εξ αυτών: ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται να υπερασπίζεται πολιτικά την αγωνία των Μακεδόνων Ελλήνων σχετικά με το «μακεδονικό ζήτημα», που είναι μείζων ιστορικό και εθνικό θέμα για την Ελλάδα.
Δεν είναι υπερβολή. Οι Μακεδόνες έχοντας συνείδηση της ιστορικότητας και της ελληνικότητάς τους αισθάνονται προσβεβλημένοι από τις δηλώσεις (20/11/2012), στην εφημερίδα των Σκοπίων «Nova Makedonija», της βουλευτίνας κ. Γιάννας Γαϊτάνη. Για το λόγο αυτό οφείλουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να αφουγκραστούν και να κατανοήσουν την κοινωνία.

Η Γιάννα Γαϊτάνη, βουλευτίνα Β’ Θεσσαλονίκης (e-mail: gaitani@parliament.gr) όχι μόνον αποκάλεσε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», αλλά επιπλέον κατηγόρησε την Ελλάδα –τη χώρα της;– για «οικονομικό επεκτατισμό» σε βάρος των Σκοπίων και των Βαλκανίων γενικότερα.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Με την απαράδεχτη (για βουλευτή της Ελλάδας) δήλωσή της, η κ. Γαϊτάνη ουσιαστικά συντάσσεται με τις ανιστόρητες απόψεις των φασιστών των Σκοπιών: Των ακραίων εθνικιστών που κατασκεύασαν φανταστική «εθνότητα» με επεκτατικές βλέψεις, εγείροντας εδαφικές, πολιτισμικές, εθνολογικές και ιστορικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα.
Η κ. Γαϊτάνη πρέπει να απομονωθεί πολιτικά γιατί έγινε συνειδητά τροφοδότης του ψευδο-αλυτρωτισμού των ακραίων εθνικιστών του κρατιδίου των Σκοπίων. Ενός κρατιδίου που δεν συνεργάζεται υπέρ της ειρήνης• τουναντίον μάλιστα, συντηρεί την εχθρότητα προκειμένου να υπερασπιστεί τα ψέματα πάνω στα οποία εδράζει τη βιωσιμότητά του. Καθώς είναι: τεχνητό κράτος, με τεχνητή γλώσσα, με τεχνητή Ιστορία, με τεχνητή εθνική ταυτότητα και με σχισματική – ακέφαλη Εκκλησία.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
 Δείτε το στιγμιότυτο (19/12/2012, 4:45) ολόκληρης της διαδικτυακής σελίδας
της εφημερίδας «Nova Makedonija» με κλικ εδώ

Οι Σκοπιανοί θα αποδείξουν ότι είναι φιλικό και ειρηνικό κράτος όταν συνταχθούν με την αλήθεια που γνωρίζουν όλοι ( Έλληνες και ξένοι) για τη Μακεδονία. Δηλαδή, ότι:
  • α) Η Μακεδονία ως εθνολογικός και ιστορικός όρος συνδεόταν πάντα άμεσα με την Αρχαία Ελλάδα. Εξακολουθεί να είναι η πατρίδα της γνήσιας ελληνικής φυλής των Μακεδόνων: επιγόνων του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου.
  • β) Η Μακεδονία ακόμα κι ως όρος διοικητικός – γεωγραφικός, όπως χρησιμοποιείται σήμερα, δεν μπορεί να χαριστεί για μονοπωλιακή χρήση εθνικού αυτοπροσδιορισμού σε κανέναν. Ειδικά, δεν μπορεί να χαριστεί σε εκείνους στους οποίους αντιστοιχεί ένα πολύ μικρό γεωγραφικό κομμάτι από τον ευρύτερο μακεδονικό χώρο.
Όλα τα κόμματα που βρίσκονται μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, να αναλογιστούν, πριν να είναι αργά, τις ευθύνες τους. Είναι υποχρεωμένα από το Σύνταγμα να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της Ελλάδας: τους πολίτες, τα σύνορα, την οικονομία, τον πολιτισμό και την ιστορία. Είναι υποχρεωμένα να προφυλάξουν τη χώρα από κάθε κακοήθη εθνικισμό: σκοπιανικό ή γερμανικό!
Μέχρι στιγμής οι μεν ντροπιάσατε τη χώρα, οι δε γίνεσθε της χώρας η ντροπή• και ο «γιος της πλύστρας», δυστυχώς, είναι άφαντος ακόμη…

-------------------------------------
Παρακάτω βρίσκεται το στιγμιότυπο (19/12/2012) από τη διαδικτυακή σελίδα της εφημερίδας «Nova Makedonija», όπου φιλοξενείται η συνέντευξη της Γιάννας Γαϊτάνη. Στο τέλος τής ιστοσελίδας υπάρχει μια φωτογραφία όπου κάποιος κρατάει ένα κοντάρι στο οποίο είναι τοποθετημένη προσβλητικά - ανάποδα η ελληνική σημαία. (Την κανονική ιστοσελίδα μπορείτε να την επισκεφτείτε με κλικ εδώ)

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση) 


http://massmedia-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: