Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τρόικα Παπανδρέου, Βουλγαράκη, Παπαθανασίου για σούσι στην Κηφισιά


Της μόδας έχουν γίνει τα δείπνα αλλά και οι… τρόικες. Τι θα λέγατε λοιπόν αν σας λέγαμε ότι τώρα που δόθηκε η δόση, επιβεβαιώνεται ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ειδικά όταν είπε σε ανύποπτη στιγμή ότι «λεφτά υπάρχουν». Κι όταν υπάρχουν είναι σαν τον βήχα. Δεν κρύβονται.
Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το χθεσινό δείπνο....
που παραθέτει ο πρώην πρωθυπουργός στη σύζυγό του Άντα, σε ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια σούσι των βορείων προαστείων. Πρόκειται για το Oozora Sushi στην Κηφισιά.
Αν και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συνήθως πηγαίνει στο Κεφαλάρι επέλεξε αυτή τη φορά το συγκεκριμένο εστιατόριο για σημειολογικούς λόγους. Oozora” στα ιαπωνικά σημαίνει «ουρανός», στοιχείο το οποίο πέφτει γάντι σε έναν μεγάλο στοχαστή και οραματιστή όπως είναι ο πρώην πρωθυπουργός. Δεν είναι τυχαίο, όπως μας είπαν τηλεφωνικώς, ότι ο κ. Παπανδρέου ενθουσιάστηκε με το ντεκόρ του εστιατορίου και τον «ουρανό» στο ταβάνι που ξεχωρίζει με «ιδιαίτερο τρόπο».
Στα χνάρια του μεγάλου στοχαστή του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρίσκεται και ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος δειπνεί με τη σύζυγό του στο ίδιο μαγαζί, σε άλλο τραπέζι. Δεν λένε τυχαία ότι «τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται». Καθηγητής στο “Harvard” ο πρώην πρωθυπουργός, καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Κύπρου ο πρώην υπουργός, έτσι για να δέσει η σύμπτωση!
Είναι όμως τόσο διαβολική σύμπτωση που τρίτωσε.
Όπως διαβάσαμε στα «Παραπολιτικά», στο ίδιο εστιατόριο -στην άλλη γωνία- βρίσκεται και ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας κ. Κώστα Καραμανλή, ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου. Κι εκείνος απολαμβάνει με τη σύζυγό του σούσι! Μια άλλη ισορροπία της τάξεως του δύο προς ένα προκύπτει τώρα: δύο στελέχη των κυβερνήσεων Καραμανλή απέναντι στον κ. Παπανδρέου.
Όπως και να γίνει, το ξαναλέμε, για κάποιους λεφτά υπάρχουν.  Την ίδια ώρα, ο "λαουτζίκος" υπολογίζει ακόμα και το ενάμισι ευρώ για σουβλάκι (στα συνοικιακά κεμπαμπτζίδικα).
Κι επειδή είναι σίγουρο ότι ορισμένους δεν θα τους πάρει ο πόνος επειδή πιστεύουν πως έσωσαν τη χώρα, τους προτείνουμε να ζητήσουν αντί άλλου ποτού ένα “kiwi bubble” για να πάνε τα φαρμάκια κάτω.
Ούτως ή άλλως εις υγείαν του κορόιδου θα το πιούν, σε εστιατόρια όπως το “Oozora” με κόστος περί τα 75 ευρώ το άτομο. Καλό, ε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: