Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πλούτος...

Πολύς ντόρος τελευταία για τον ελληνικό ορυκτό πλούτο . Πετρέλαια έδώ ,ύγραέριο εκεί , χρυσό άπέναντι, Eldorado του νότου, και οτι άλλο φανταστής.
Two points
Πρώτον . Οταν διαβάζω εκθέσεις διαφόρων οργανισμών για τα καλύτερα κράτη , πάντα άναμεσά τους θα βρής , Αύστρία, Δανία, Σουηδία, Νέα Ζηλανδία και αλλα . Κράτη που δεν εχουν τίποτα άπό τα προαναφερθέντα <<Πετρέλαιο, ύγραέριο, χρυσό >> Και όμως είναι τα καλύτερα....
Τελευταία διάβασα οτι περίπου το 1995 ολοι οί ύπουργοί της Ν. Ζηλανδίας έδήλωναν έπάγγελμα Farmers << Αγρότες >>
Δεύτερον. Εχουμε Νορβηγία και Βενεζουέλα. Δύο κράτη με πετρέλαια. << Editorial της τοπικής GLOBE and MAIL 13-12-12 Venezuela which has the Worlds largest oil reserves. Εχουμε τη Νορβηγία πάντα στις πρώτες θέσεις , από τα καλύτερα κράτη. Και να εχουν ενα από τα μεγαλύτερα Wealth hedge funds στον κόσμο . Για τον κόσμο τους. Περίπου $ 400 billion . Και οχι ίδιοτικές καταθέσεις των πολιτικών τους.
Και έχουμε και τη Βενεζουέλα , στις πρώτες θέσεις παραγωγής , αλλά σταθερά από τις χειρότερες χώρες στον κόσμο, στη διαφθορά, φτώχεια και μιζέρια. << Probably στεναχωρώ τον Αλέξη και τα παλληκάρια του >> Αλήθεια τι έπάγγελμα δηλώνει ό Hugo Chavez και οί έλληνες διοικούντες ;
Για την Ελλάδα τελευταία διαβάζω για τα ρουσφέτια που ετοιμάζουν οι διοικούντες να άνταμοίψουν τους άποτυχημένους φίλους και συνεργάτες τους. Πολλοί δημοσιογράφοι διερωτούνται δεν μπορεί ο Σαμαράς να γνωρίζει και να εχει εγκρίνει κάτι τέτοιο. Γιατί απλούστατα είναι εξωφρενικό.
Δηλαδή έπεσε ο Σαμαράς σε γκάφα ; Η είναι οπως λέει ο λαός μας . Ολοι τους ιδια κοπριά είναι, αλλά με διαφορετική ΜΠΟΧΑ ; << Δείξε μου με ποιόν κάνης παρέα να σου πώ ποιός είσαι >>. Και μετά άναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να κατατάσουν την Ελλάδα άνάμεσα σε Βενεζουέλα Bangladesh και αλλες τριτοκοσμικές χώρες.
Προσωπικά πιστεύω οτι ο καλύτερος πλούτος του κάθε κράτους είναι ή << είλικρίνεια >>Ο ειλικρινείς κοσμος της . Τα καλά κράτη έχουν.-- Educated citizens , independent judiciary , honest and effective media, and always good honest government. Οχι ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ .!!
Καλά Χριστούγενα και εύτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος σε όλους τους Ελληνες.
Peter Triantafyllos Toronto

Δεν υπάρχουν σχόλια: