Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Καλά και κακά νέα για την Ελλάδα από την Guardian

Πριν λίγο η αγγλική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε «καλά και κακά νέα» για την Ελλάδα. Αν είχαμε περισσότερα καλά νέα μπορεί να γλιτώναμε τα άσχημα αλλά είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις να γράφεται κάτι θετικό για την Ελλάδα στα ξένα ΜΜΕ.  Μπορεί να γίνει μια καλή αρχή και να κινηθεί η οικονομία.
Τα καλά νέα είναι η έναρξη των συνομιλιών μεταξύ των υπευθύνων του αγωγού φυσικού αεριού TAP και της Ελληνικής κυβέρνησης . Σύμφωνα με την Guardian ο αγωγός TAP θα είναι η μεγαλύτερη διεθνής επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ύψους  1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και το άρθρο επισημαίνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τέτοιες επενδύσεις. Αν ο αγωγός επιλεγεί για την μεταφορά του φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν τότε η Ελλάδα θα ο ένας από τους τέσσερις κύριους ενεργειακούς διαδρόμους της Ευρώπης.


Τα κακά νέα τώρα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει περικόψει τις δαπάνες θέρμανσης και για τα σχολεία και η Guardian επισημαίνει ότι κάποια σχολεία θα αναγκαστούν να διακόψουν την λειτουργία τους λόγω του ψύχους που αναμένεται. Το άρθρο υπενθυμίζει ότι η αγορά καυσίμων ελέγχεται από δυο μόνο εταιρίες, την Motor Oil και τα ΕΛΠΕ και ότι οι τιμή του πετρελαίου είναι στα ύψη λόγω και των τεράστιων φόρων.

Το άρθρο το βρήκα εδώ http://www.guardian.co.uk/business/2012/dec/20/eurozone-crisis-greece-finance-minister-warning


Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: