Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ν. Κακλαμάνης: «Ξένοι επίτροποι σε ελληνικές τράπεζες με μισθό 800.000 ευρώ»

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για τους τέσσερις ξένους επιτρόπους, οι οποίοι, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», έχουν εγκατασταθεί σε αντίστοιχες ελληνικές τράπεζες, με εντολή να ελέγχουν τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν οι διοικήσεις τους, ακόμη και όσες αφορούν στη χορήγηση δανείων, κατέθεσε σήμερα στη....
Βουλή ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.
 Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ χαρακτηρίζει μάλιστα ως εξωφρενικό -σύμφωνα με το δημοσίευμα- το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία τα προσέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πληρώνονται από τις ελληνικές τράπεζες, με το απίστευτο ποσό των 800.000 ευρώ ετησίως.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ζητάει να πληροφορηθεί, αν αληθεύει το δημοσίευμα, τόσο ως προς τις δικαιοδοσίες των συγκεκριμένων επιτρόπων, όσο και ως προς τις αμοιβές τους και ρωτάει τον Γιάννη Στουρνάρα τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση, που ισχύουν τα παραπάνω.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«
ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ:
Νικήτας Κακλαμάνης
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
Νέα Δημοκρατία
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:
Α’ Αθηνών

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:
Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα
   
ΘΕΜΑ: «Δημοσίευμα εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» για επιτρόπους σε ελληνικές τράπεζες»



ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ  ΕΡΩΤΗΣΗΣ
Κύριε Υπουργέ,

Στο κύριο άρθρο της έγκριτης εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (20/01), με τίτλο  «Ήρθαν οι μπάστακες», γίνεται αναφορά  σε τέσσερις ξένους επιτρόπους που  εγκαταστάθηκαν αντίστοιχα σε τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, με εντολή να ελέγχουν τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν οι διοικήσεις τους, ακόμη και εκείνες που αφορούν στη χορήγηση δανείων.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το εξωφρενικό στοιχείο είναι ότι, ενώ  τα συγκεκριμένα άτομα τα προσέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πληρώνονται από τις ελληνικές τράπεζες, με το απίστευτο ποσό των 800.000 ευρώ ετησίως.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
-Αληθεύει το δημοσίευμα της εφημερίδας τόσο ως προς τις δικαιοδοσίες των συγκεκριμένων επιτρόπων όσο και ως προς τις αμοιβές τους;

-Αν ισχύει το δημοσίευμα τι  προτίθεσθε να πράξετε;
 
Ημερομηνία
22/01/13
Υπογραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: