Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Βοά ο Ευρωπαϊκός Τύπος για τον Παπασταύρου

Η ιταλική Fatto Quotidiano (113.000 φύλλα ημερησίως) γράφει στις 13 Ιανουαρίου του 2013, άρθρο του Φραντζέσκο Ντε Πάλο:
«...Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , Σταύρος Παπασταύρου εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ ως καταθέτης αλλά και ως συνδιαχειριστής κεφαλαίου 550 εκ. δολαρίων. Ο Παπασταύρου ελέγχεται για τη λίστα...
Λαγκάρντ αλλά και για το σκάνδαλο Ζίμενς όμως παραμένει στη θέση του πρωθυπουργικού συμβούλου. Παρά τις δηλώσεις Σαμαρά για «ποτήρι μισογεμάτο» και για «τέρμα στην ατιμωρησία» οι μισθοί και συντάξεις εξακολουθούν να κόβονται και παραμένει στο απυρόβλητο ο άνθρωπος που βγήκε από τις σκιές και λέγεται Παπασταύρου. Ο Σταύρος Παπασταύρου θεωρείται «άνθρωπος ειδικών αποστολών» και έχει αναφερθεί ότι μεθόδευσε επενδύσεις της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε Ελληνικά ομόλογα και σε φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό (Ελβετία) κατά την υποτίμηση της δραχμής το 1998.
Ο Παπασταύρου της λίστας φοροφυγάδων συνοδεύει άθικτος τον Έλληνα πρωθυπουργό και φωτογραφίζεται με ηγέτες. Είναι στενός συνεργάτης του Σάμπυ Μιωνί και συγκαλύπτουν την κατάθεση των 550 εκ. δολαρίων της Μαρίας Παντελή με τη γνωστή αναφορά στο όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Πρώην υπάλληλος Ελβετικής τράπεζας δήλωσε ότι τα ποσά είναι ξέπλυμα βρώμικου πολιτικού χρήματος αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης υπερασπίστηκε δημόσια τον Σταύρο Παπασταύρου...»
, καταλήγει το άρθρο της Fatto Quotidiano.

 http://spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: