Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μυστική συνάντηση Ιερώνυμου Κουβέλη

Στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο στην Αγίας Φιλοθέης πραγματοποιήθηκε η προ ημερών συνάντηση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φώτη Κουβέλη. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Αγιορείτικου Βήματος» που εξασφάλισε ο «Εξομολόγος» η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις...
15 Δεκεμβρίου και κάθε άλλο παρά τυπική ήταν αφού διήρκησε δύο ώρες!
Οι δύο άντρες γευμάτισαν, παρουσία και του εκπροσώπου του κόμματος της Αριστεράς Ανδρέα Παπαδόπουλου αλλά και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μάξιμου Παπαγιάννη, αλλά τα στόματα προς τα ΜΜΕ έμειναν ερμητικά κλειστά…Δεν ήταν τυχαία η παρουσία του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς αφού ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ένας εκ των πολέμιων της Εκκλησίας.
Στις 30 Αυγούστου στελέχη του κόμματος μεταξύ των οποίων και ο παρευρεθείς στη συνάντηση Ανδρέας Παπαδόπουλος ανακίνησαν ζητήματα όπως αυτό της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά και ό,τι έχει να κάνει με τα μισθολογικά των κληρικών. Λάδι στη φωτιά είχε ρίξει και ο στενός συνεργάτης του Φ. Κουβέλη, Δ. Χατζησωκράτης ζητώντας η εκκλησία να καταβάλει το 50% της μισθοδοσίας των κληρικών.
Η στάση της ΔΗΜΑΡ είχε αναγκάσει τον Αρχιεπίσκοπο να προσφύγει στον πρωθυπουργό και μια μέρα μετά, στις 31 Αυγούστου, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωνε στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ιερώνυμο ότι δεν τίθεται θέμα για τη μισθοδοσία των κληρικών. Επίσης, οι σχέσεις Εκκλησίας-ΔΗΜ.ΑΡ είχαν κλονιστεί επανειλημμένως κι από τις θέσεις που προέβαλε η βουλευτής του κόμματος- και για πολλούς εκκλησιαστικούς κύκλους «κόκκινο πανί»- κα Ρεπούση.
Μετά, λοιπόν, την συνάντηση Κουβέλη-Ιερώνυμου φαίνεται να πέφτουν οι πρώτες γέφυρες μεταξύ των δύο πλευρών. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως η ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας έρχεται για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να προσεγγίσει την Αριστερά. Μετά τις γέφυρες με το ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην κηδεία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα έρχεται τώρα αυτή η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ.
Στην εν λόγω συνάντηση πάντως επί τάπητος τέθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα της βοήθειας της Εκκλησίας μεσω των συσσιτίων, το θέμα της μετανάστευσης, το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών, η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ ο κ. Ιερώνυμος παρουσίασε αναλυτικά στον Φώτη Κουβέλη την πρότασή του για την παραχώρηση εκκλησιαστικής γης σε άτομα που θα ήθελαν να τη δουλέψουν. Είναι προφανές πως η «ψυχροπολεμική» περίοδος μεταξύ των δύο πλευρών περνάει στην ιστορία.

http://www.agioritikovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: