Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ν.Υόρκη: Καταγγελίες για απόπειρα επίθεσης στον Α.Τσίπρα από φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής

Τέσσερα άτομα που φέρονται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης κινήθηκαν απειλητικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος ομιλίας του σε πανεπιστήμιο στο κεντρικό Μανχάταν. Την παρουσία και τις κινήσεις τους αντιλήφθηκαν εγκαίρως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης τα οποία και προστατέψαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τοίχος.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τέσσερα άτομα είναι ομογενείς που διαμένουν στην περιοχή...
της Αστόρια. Την παρουσία τους είχαν εντοπίσει  εγκαίρως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, o οποίος ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στις ΗΠΑ.
Αρχικά τα φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής  προσπάθησαν να θέσουν ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα και όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν θα το κατάφερναν -γιατί η εκδήλωση πλησίαζε προς το τέλος -κινήθηκαν προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις. Η  ασφάλεια του Πανεπιστήμιου επενέβη και  τους απομάκρυνε  από την αίθουσα. Οι ομογενείς κατά την έξοδό τους καθύβρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκαν με υποτιμητικό τρόπο στους μετανάστες. Το όλο επεισόδιο δεν υπέπεσε στην αντίληψη  του κ.Τσίπρα ο οποίος ενημερώθηκε εκ των υστέρων και δεν θέλησε να το σχολιάσει.
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλίες και συνεντεύξεις του κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκε επανειλημμένως στο θέμα της Χρυσής Αυγής.  Στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ιστορικές ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ακολούθησε δρόμο αντίθετο από εκείνον του Ομπάμα. «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα αναφοράς για όποιον θέλει να μελετήσει το πώς η πολιτική της ύφεσης καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό» τόνισε.
Ο κ. Τσίπρας στοχοποίησε ευθέως τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Τα παθήματα της κρίσης του 1929 μας δίδαξαν ότι, εάν η πολιτική τάξη αποτύχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της κατάρρευσης και η οικονομική κάμψη μετατραπεί σε ύφεση, τότε οι Ναζί δεν θα αργήσουν να βρεθούν σύντομα στο Κοινοβούλιο.Και στο Κοινοβούλιο της χώρας μου είμαστε υποχρεωμένοι κάθε μέρα να καθόμαστε απέναντι από μια πτέρυγα των Ναζί κακοποιών που προωθούν τον αντισημιτισμό και χαιρετούν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ. Να κάνουμε τα πάντα ώστε υψώσουμε τείχος προστασίας της δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό και το νεοναζισμό, που επιζητά να πάρει την ιστορική ρεβάνς».
Η Χρυσή Αυγή έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην περιοχή της Αστόρια το περασμένο καλοκαίρι όταν ξεκίνησε να συγκεντρώνει ρουχισμό και τρόφιμα για την Ελλάδα προκαλώντας τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Ελευθεροτυπία  Νέα Υόρκη,
Θανάσης Τσίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: