Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Παραπέμπονται στην δικαιοσύνη Παπαντωνίου - Δούκας

Στην τακτική δικαιοσύνη για το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες στέλνει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής τους κ.κ. Γιάννο Παπαντωνίου και Πέτρο Δούκα καθώς τα μέλη της δεν πείσθηκαν από τις εξηγήσεις των εγκαλούμενων. Για τον κ. Παπαντωνίου η παραπομπή ήταν ομόφωνη ενώ υπέρ της παραπομπής του κ. Δούκα ψήφισαν 7 μέλη και κατά 4....

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαντωνίου «συνελήφθη» με αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό στην HSBC στον οποίο είναι κατατεθειμένα 2,2 εκατομμύρια δολάρια (1,3 εκατ αρχικά και στην συνέχεια τα υπόλοιπα ποσά). Ο λογαριασμός είναι στο όνομα της συζύγου του και αποκαλύφθηκε με την δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ. Αρχικά, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λογαριασμός και έκανε λόγο για συκοφαντίες.

Στην πορεία, ανασκεύασε την θέση του και με υπόμνημα στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής παραδέχθηκε πως ο λογαριασμός υπάρχει, αγνοούσε όμως την ύπαρξή του καθώς δεν τον είχε ενημερώσει η σύζυγός.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι αποτελούσε «προσωπικό» λογαριασμό της συζύγου του καθώς εκεί ήταν ποσά που κατέθεσε ο πρώην σύζυγος της για τα παιδιά τους! Τελικά, υπήρξε και τρίτη «μανούβρα» με τον κ. Παπαντωνίου να ομολογεί ότι γνωρίζει τον λογαριασμό και πως εκεί βρίσκονται χρήματα τόσο της συζύγου του όσο και δικά του! Να σημειωθεί ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη διατάξει έλεγχο σε όλα την κινητή και ακίνητη περιουσία του ζεύγους Παπαντωνίου και άνοιγμα όλων των λογαριασμών.

Από την άλλη, ο κ. Δούκας ελεγχόταν γιατί μεταξύ των δηλώσεων 2009 και 2010 «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατομμύριο ευρώ. Πάντως, ο ίδιος έσπευσε να καταθέσει στην επιτροπή όλα τα σχετικά παραστατικά που δείχνουν ότι τα χρήματα υπάρχουν και πως «εκ’ παραδρομής» δεν δηλώθηκαν. Παρά ταύτα, μέλη της επιτροπής αναφέρουν πως «αν και δικαιολόγησε τα χρήματα που έλλειπαν, υποχρεούμαστε να τον παραπέμψουμε καθώς δεν τα είχε δηλώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: