Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Μας τρώνε μπαμπέσικα


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Έχω μπερδευτεί. Τελικά ο Μπένι είναι επίτιμος αντιπρόεδρος της ΝΔ ή ο Σφουγγαράκης είναι επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Για τον πασοκοφώτη δεν έχω καμιά αμφιβολία. Χωρίς ΠΑΣΟΚ θα νιώθει ότι του λείπει το μισό του κομμάτι.
ΠΑΣΟΚ, το πιο γλυκό κομμάτι του.

Το υπουργείο οικονομικών εκτιμώντας το σπουδαίο ρόλο της παραοικονομίας είπε να μην αναγκάζει τους φοροφυγάδες να κόβουν αποδείξεις.

Λένε ότι ήταν γκάφα τους. Λάθος. Σχέδιο του Στουρνάρα ήταν. Σου λέει ο υπουργός: αν δεν κόβουν αποδείξεις τότε οι φορολογούμενοι δεν θα μπορέσουν να μαζέψουν τον αριθμό που χρειάζεται και θα φορολογηθούν με 22%.

Δεν γλιτώνουμε από αυτούς σου λέω. Έχει βάλει ο σφουγγαράκης το κεφάλι κάτω και σκέφτεται συνεχώς ισοδύναμους τρόπους να μας εξοντώσουν. Και ο κυρ Φώτης κάνει ότι παιδεύεται με εκείνο το αγκίστρι. μόνο που το έχει μπερδέψει με τις κόκκινες γραμμές και δεν μπορεί να κάνει την απαγκίστρωση.

Αν και το είδος της μπαμπεσιάς θυμίζει παλιό καλό ΠΑΣΟΚ και Μπένι στα φόρτε του.

Πάντως να σκεφτούν ότι το σύνταγμα λέει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι οπότε αυτό το όριο των 10 χιλιάδων ευρώ που έχουν για να μην κόβει κάποιος αποδείξεις να το καταργήσουν. Δηλαδή αυτοί που δηλώνουν 20 χιλιάδες ευρώ να μην φοροδιαφεύγουν νομίμως;

Και μες στην αναμπουμπούλα να και κάτι αναδρομικά στους δικαστές. Δεν παίζεις τέτοιους καιρούς με δικαστικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών.

Επίσης η φιλολαϊκή και υπεύθυνα αριστερή κυβέρνηση αποφάσισε να μην ισχύσουν τα τεκμήρια για τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα σκάφη και τις πισίνες.

Εδώ φαίνεται και η σπουδαιότητα να κυβερνάει αριστερός. Τώρα

συνεχεια: http://mikrosfokion.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: