Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Όταν η βία έφτασε στην αυλή του Φώτη Μπόμπολα



Πριν λίγες ώρες η βία έφτασε στην αυλή του εκδότη Φώτη Μπόμπολα. Κάποιοι πυροβόλησαν και έκαψαν τα σπίτια του στα Σφακιά της Κρήτης και φεύγοντας έγραψαν με σπρευ την λέξη «Γερμανοπροδότι», μάλλον ανορθόγραφα. Παρόλα αυτά κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις για τα αίτια της επίθεσης μια και η οικογένεια Μπόμπολα εκτός από τις γνωστές εκδοτικές επιχειρήσεις, κάνει κι΄άλλες δουλειές. Θέλουμε να πούμε με αυτό, πως ας μην...

βιασθούμε να χρεώσουμε την επίθεση σε κάποιους που μ΄αυτό τον εμπρηστικό τρόπο έδειξαν την δυσφορία τους για την γραμμή του «Έθνους» και του «Mega».
Επίσης θέλουμε να σημειώσουμε πως το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» και ο υπογράφων δεν θεωρεί την οικογένεια Μπόμπολα, περισσότερο «νταβατζήδες» στα ΜΜΕ από τους υπόλοιπους-παραδοσιακούς και νεόπλουτους.

Για μας «νταβατζής» των μήντια, είναι ο κάθε εκδότης, καναλάρχης, ιδιοκτήτης ΜΜΕ τέλος πάντων, ο οποίος εκβιάζοντας τις τράπεζες η χρησιμοποιώντας πολιτικό η επιχειρηματικό «μέσο» καταφέρνει και παίρνει ένα σκασμό εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια για τα σαπάκια του ΜΜΕ στο όνομα της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας.
Εκβιαστές του κοινού ποινικού δικαίου βρέθηκαν ιδιοκτήτες ΜΜΕ στην περίοδο της σκοτεινής μεταπολίτευσης και το χυδαίο έργο συνεχίζεται ως σήμερα. Το κάθε τυχάρπαστο λαμόγιο, με κάποιο τρόπο, βρίσκει πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό η εκβιάζει επιχειρηματίες της συμφοράς-οι οποίοι συνήθως τραβάνε κάποιο προσωπικό ζόρι (κόμπλεξ)-και τους παίρνει χρήματα για να υποδυθεί τον μηντιάρχη.
Αυτά λοιπόν τα λαμόγια αφού μετατρέψουν τα λογιστήρια των εταιρειών τους σε μουσεία πλαστών και μαύρων τιμολογίων εκβιάζουν στην συνέχεια το κράτος, δηλαδή πρωθυπουργούς και υπουργούς- που συνήθως κι εκείνοι έχουν τον κώλο τους εκτεθειμένο- να διαγράψουν τις λογιστικές αλχημείες τους, τις φορολογικές παραβάσεις τους, την μη πληρωμή του ΙΚΑ, του ΦΠΑ και πάει λέγοντας. Όλη αυτά τα φυράματα στελεχώνουν το εγχώριο τζετ σετ των νταβατζήδων. Άλλοι είναι φιλομνημονιακοί, άλλοι υποδύονται τους αντιμνημονιακούς για καθαρά εμπορικούς λόγους. Άγγελοι δεν υπάρχουν ούτε στους μεν, ούτε στους δε.
Όσο για τον Μπόμπολα πρόσφατα εκτός από στόχος του εμπρησμού είδε το γερμανικό Stern  να τον παρουσιάζει-μαζί με άλλους μεγαλοεκδότες-σαν Έλληνα ολιγάρχη με γλαφυρές περιγραφές και πολλά υπονοούμενα.
Η οικογένεια Μπόμπολα ισχυρίζεται ότι δεν μπλέκει τα μπετά με τα μελάνια και πως δεν χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ που διαθέτει για να παίρνει έργα από το κράτος-αυτό δήλωσαν στο Ρόιτερς. Όσοι είχαν την ατυχία να ζουν στην Ελλάδα συγκεριμένων υπουργών ΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μπορούν να αξιολογήσουν αυτή την δήλωση. Άλλωστε έχει χυθεί τόσο μελάνι στην άσφαλτο.


Το να είσαι όμως ιδιοκτήτης ενός καναλιού που έγινε Megaλο χάρη σε μια δημόσια συχνότητα, οφείλεις να σέβεσαι τους πολίτες που σου την εκχωρούν. Ακόμη κι αν όλοι οι υπουργοί, οι πρωθυπουργοί , οι βουλευτές-με ελάχιστες εξαιρέσεις-έχουν μοιρασθεί αυτοβούλως στις αυλές του Μπόμπολα, του Κόκκαλη, του Κυριακού, του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη, του Κουρή,  του Ψυχάρη και των λοιπών ιδιοκτητών των ΜΜΕ και υποδύονται τα γιουσουφάκια χορεύοντας νυχθημερόν μπέλι ντανσινγκ-ο συνετός μηντιάρχης θα πρέπει να δείχνει ότι σέβεται τον πολίτη.
Δεν είναι σωστό για παράδειγμα, ο Μπόμπολας να θέλει με το στανιό να κάνει πρωθυπουργό της χώρας τον Μάκη Βορίδη με το τσεκούρι και με τις προκλητικές ρατσιστικές θέσεις του. Δεν είναι δεοντολογικά σωστό να τον έχει μέρα πάρα μέρα στο κανάλι. Δεν είναι σωστό από την άλλη να αποκλείει ένα σκασμό βουλευτές, δημοσιογράφους και ανθρώπους με άποψη επειδή δεν συμφωνούν με την δική του. Το παράδειγμα του Βορίδη είναι ένα από τα πολλά που απολαμβάνουν προνομιακή φιλοξενία στο Mega.
Την ίδια ώρα βγαίνει ο Πρετεντέρης και ζητάει στοιχεία για το έγκλημα, ενώ το αίμα τρέχει ακόμη από την καρωτίδα του νεκρού. Κε Πρετεντέρη μας, όταν πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών κρύβουν, όπως η γάτα τα σκατά της, την λίστα Λαγκάρντ, την λίστα Λιχτενστάιν –(πρωτοσέλιδο στο σημερινό Έθνος) και τα χιλιάδες ονόματα που περιέχουν την στιγμή που ρημάζουν τους πολίτες στα χαράτσια και τους φόρους δεν είναι ποινικά κολάσιμοι; Δεν συγκαλύπτουν το κακούργημα της φοροδιαφυγής; Όταν βλέπεις έναν βιασμό μπροστά σου και δεν κυνηγάς η δεν καταγγέλεις τον βιαστή, αυτό δεν είναι συγκάλυψη; Τι άλλα στοιχεία θέλεις κ. Πρετεντέρη γι΄αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος των πολιτών, που εσύ μπορείς να θεωρείς λαό και λαουτζίκο, αλλά επίτρεψέ μου να εξαιρέσω τουλάχιστο τον εαυτό μου-οι άλλοι ας το κάνουν από μόνοι τους-από τις γενικεύσεις σου.
Δεν είναι σωστό κ. Μπόμπολα, εκμεταλλευόμενος την ημιμάθεια των Καμπουράκη-Οικονομέα-Αναγνωστάκη-Χασαπόπουλου και την έλλειψη πυγμής του Παναγιωτόπουλου να επιβάλλεις με την τηλεοπτική βία πρόσωπα της αρεσκείας σου και να αποκλείεις όλους τους υπόλοιπους. Αυτό έστω και σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο-μια φορά έκαψαν τις εφημερίδες του Λαμπράκη αλλά το γεγονός σημάδεψε την ιστορία.
Δεν είναι δυνατόν ο Βαρδινογιάννης να έχει στον έλεγχό του το χαζοΣταρ και να το αφήνει στο έλεος της βαλαχομπαρόκ αισθητικής του Μαλέλη ο οποίος ξόδεψε τα καλύτερα χρόνια του μάταιου τούτου κόσμου για να μας μοστράρει στο κανάλι των Βαρδινογιάννηδων και την τελευταία βίζιτα η οτι πιο παρακμιακό του ενέπνεε η προσωπική του αισθητική. Ο Σταμάτης μπορούσε να πηδήξει όποια ήθελε. Για ποιο λόγο έπρεπε να την τρώμε στην μάπα; Διάβασα ότι μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του αποφάσισε να αλλάξει. Δηλαδή βρε Σταμάτη έπρεπε να φθάσεις να συστηθείς με τον Άγιο Πέτρο για να σταματήσεις να μας πουλάς σκουπίδια από το κανάλι της κ. Μαριάννας;
Καλώ λοιπόν τους μηντιάρχες να σέβονται τους πολίτες και να μην προκαλούν την Ιστορία. Κι αυτό γιατί αρκεί μια μόνο στιγμή για να αλλάξει τα πάντα στις ζωές όλων μας. Όσων τουλάχιστο είμαστε φτιαγμένοι από ανθρώπινο ύφασμα....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτοι τρωνε με χρυσα κουταλια και θελουν να κανουν οτι θελουν, το θεμα ειναι εμεις τι κανουμε γι'αυτο