Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αφηνίασαν οι τουρκοχαφιέδες της Θράκης για την τροπολογία!


    
Προκλητικές ανακοινώσεις των οργάνων του Προξενείου Κομοτηνής, που ουρλιάζουν για την…κατάργηση της θρησκευτικής ελευθερίας της «τουρκικής μειονότητας» και την καλούν ευθέως σε αντίσταση και ανυπακοή!
 Δεν ήταν μόνο η γνωστή επίσημη αντίδραση του τούρκικου ΥΠΕΞ, που είχε το θράσος να βγάλει ανακοίνωση χτες ζητώντας από τη χώρα μας να αναιρέσει την τροπολογία για τους....
ιμάμηδες, η οποία υπερψηφίστηκε προχτές από την πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών. Ακόμη πιο έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις των εν Θράκη χαφιέδων του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που λύσσαξαν κυριολεκτικά με την υπερψήφιση της τροπολογίας και αφηνίασαν με όλους τους τρόπους που μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους. Μειονοτικοί δημοσιογραφούντες τουρκολακέδες, οργανώσεις και ομάδες τουρκοφρόνων, έβγαλαν προκλητικές ανακοινώσεις, που συνθέτουν ένα πραγματικά παρανοϊκό παραλήρημα. Η ιστοσελίδα «Προξενείο-Στοπ» σας παρουσιάζει ευθύς αμέσως τα βασικότερα σημεία από αυτό…
    Το παραλήρημα του τριπλοχαφιέ
    Τον χορό άνοιξε ο γνωστός ανά το πανελλήνιον (και για τους…αγώνες του περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ (2η φωτογραφία) που στην τουρκοφυλλαδίτσα του «Τρακιανίν Σεσί» (βλ. 1η φωτογραφία), λίγες μόλις  ώρες μετά την ψηφοφορία, έγραψε τα εξής απίστευτα υπό τον τίτλο «Αποχαιρετισμός στη θρησκευτική ελευθερία στη Θράκη»:
    «Απόψε το βράδυ στο ελληνικό κοινοβούλιο με τους ψήφους των κομμάτων – πλην των ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ – επήλθε χτύπημα στη θρησκευτική ελευθερία της Τουρκομουσουλμανικής μειονότητας Δυτικής Θράκης. Με τις αλλαγές οι οποίες ψηφίστηκαν στον νόμο για τους 240 ιμάμηδες, πλέον κανείς να μην λέει πως στη Δυτική Θράκη υπάρχει θρησκευτική ελευθερία. Όπως λαμβάνονται οι αποφάσεις για τον καθορισμό του ιμάμη της Ρόδου από μια τριμελή ομάδα θεολόγων-εντολοδόχων, που συστάθηκε από το ελληνικό ΥΠΕΞ, έτσι και στη Δυτική Θράκη αρχίζουν πλέον να διορίζονται ιμάμηδες στα τζαμιά. Πίσω από αυτά τα άτομα που αποδέχονται το διορισμό ΝΑΜΑΖΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Και αν γίνει ναμάζι, δεν είναι ναμάζι, δεν είναι αυθεντικό. Χωρικοί οι οποίοι θα αποδεχτούν αυτούς τους ιμάμηδες και αποδώσουν σε αυτούς τον άμβωνα, χάνουν την θρησκεία τους και την ταυτότητα τους, όπως έγινε κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου στην περίπτωση της Βουλγαρίας».
    «Τρελούς και φασίστες» αποκαλεί τους Έλληνες βουλευτές ο αρχιφασίστας Τζεγκίζ Ομέρ!
    Αμέσως τη σκυτάλη πήρε ο έτερος αρχιχαφιές της μειονοτικής δημοσιογραφίας Τζεγκίζ Ομέρ της ξανθιώτικης «Μιλλέτ» που με τον τίτλο «Μεγάλο χτύπημα επήλθε στην θρησκευτική μας ελευθερία» λέει μεταξύ άλλων:
    «Δεν πιστεύαμε αυτά που ακούγαμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροπολογία… Ακούγοντας τις προσεγγίσεις που έκαναν μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου που υποτίθεται είναι υπεύθυνοι και έχουν σώας τας φρένας, για μια ακόμη φορά αντιληφθήκαμε τι είδους «πίεση εθνικής συνείδησης» υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε, το πόσο ανίδεοι είναι οι Έλληνες βουλευτές… Και κυρίως να παρατηρήσουμε το πόσο φασίστες είναι.
    Η φιλοναζιστική Χρυσή Αυγή κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον καταραμένο νόμο των 240 ιμάμηδων, έκανε μια άσχημη επίθεση στον βουλευτή μας της Ροδόπης τον Αχμέτ Χατζηοσμάν. Τον κατηγόρησαν πως είναι πράκτορας της Τουρκίας, του είπαν να πάει στα τσακίδια, τον πρόσβαλαν επανειλημμένα…
    Μα τι δημοκρατική νοοτροπία είναι αυτή! Όλα αυτά, όλες αυτές οι φασίζουσες προσεγγίσεις γίνονται στο κοινοβούλιο μιας χώρα κοιτίδας της δημοκρατίας!
    Τώρα καταλαβαίνω το σε πόσο δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να μας εκπροσωπήσουν οι βουλευτές μας… Σε μια δύσκολη περίοδο και σε μια πολύ δύσκολη βουλή εκπροσωπούν με τιμή και περηφάνια τη μειονότητα μας… Προσπαθούν να μας εκπροσωπούν, κάτω από τις επιθέσεις βουλευτών με τρελή και φασιστική νοοτροπία και με κίνδυνο ακόμη και της ζωής τους. Ακόμη και η παρουσία τους δηλαδή εκεί είναι ένα θέμα. Ο Αλλάχ ας είναι βοηθός τους»…
    «Ανυπακοή και αντίσταση στην…εθνοκάθαρση»!
    Και μετά ο εν λόγω ανεκδιήγητος τουρκοπράκτορας (που έφτασε στο παρελθόν να στοχοποιεί αντιφρονούντες Πομάκους ή να απειλεί μέχρι και τη ζωή Ελλήνων βουλευτών) σηκώνει και…επαναστατικό μπαϊράκι, ζητώντας αντίσταση απέναντι στο ελληνικό κράτος για την…εθνοκάθαρση και την πολιτιστική γενοκτονία των «Τούρκων της Θράκης»! Απολαύστε τον:
    «Πραγματικά όλα τα κόμματα – πλην των ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ – εμφάνισαν την ίδια αντιμειονοτική φασιστική νοοτροπία. Ειδικότερα σχετικά με τις σκέψεις των βουλευτών της ΝΔ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής, για μια ακόμη φορά είδαμε ξεκάθαρα ότι είναι εκφάνσεις-προϊόντα μια άρρωστης ψυχής.
    Μετά από αυτό, επαναλαμβάνω με όλη την ισχύ της φωνής μου την απόλυτη και ανυποχώρητη στάση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης:
    Δεν αποδεχόμαστε τον νόμο για τους 240 ιμάμηδες, ούτε κανένα παρόμοιο!
    Δεν αποδεχόμαστε τις επιβολές των καταπιεστών!
    Καταγγέλλουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια στις δράσεις εθνοκάθαρσης και πολιτιστικής γενοκτονίας!
    Δεν υποκύπτουμε μπροστά σε καμία πίεση, επιβολή και εκφοβισμό!
    Η ΝΔ που έφερε τον νόμο στη βουλή και τον ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, εμφάνισε ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά τις αντιμειονοτικές της προσεγγίσεις. Για μια ακόμη φορά παρατηρήθηκε πως το κόμμα αυτό δεν διαφέρει και πολύ από την Χρυσή Αυγή. Μάλιστα μπορεί να ειπωθεί πως η ΝΔ είναι πιο επικίνδυνη από τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Διότι αυτοί δηλώνουν πως είναι ξεκάθαρα αντιμειονοτικοί, και έτσι εμείς ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντι μας. Αλλά η ΝΔ εργάζεται πολύ ύπουλα…Το ίδιο όμως φάνηκε ότι ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ που στήριξε τον νόμο. Το μόνο που τους διαφοροποιεί είναι το όνομα τους»…
    «Τέρμα για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Οι Τούρκοι πλέον στηρίζουν μόνο ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ»!
    Δεν τελειώνει όμως εδώ ο Ομέρ (που τον βλέπετε στην 4η φωτογραφία πρώτο από αριστερά, μαζί με τον Ντεντέ, τον δήμαρχο Ιάσμου και πρόεδρο της BTTDAK Ισμέτ Καντί, τον δήμαρχο Μύκης Τσουκάλ και τον αντιπρόεδρο του DEB Αχμέτογλου, στο ταξίδι που όπως, σας γράψαμε στο “Προξενείο-Στοπ”, είχαν πραγματοποιήσει προ ολίγων μόλις εβδομάδων στην Ανατολική Θράκη παρέα με τον Πρόξενο Κομοτηνής  Ιλχάν Σενέρ - είπαμε, μια παρέα είναι όλοι)! Ακολουθούν τα συγχαρητήρια προς τους τουρκόψυχους που πολέμησαν την τροπολογία (Χατζηοσμάν, Ρεπούση, Γιαννακάκη, κλπ.), αλλά και οι εκλογικές ντιρεκτίβες προς τους μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης (που για μια ακόμη φορά το εν λόγω φασιστοειδές αποδεικνύει πόσο πρόβατα τους θεωρεί):
    «Θέλω εδώ και πάλι να συγχαρώ τον Αχμέτ Χατζηοσμάν για την ιστορική του ομιλία και την καθαρή του αντίδραση. Επίσης θέλω να συγχαρώ τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε τον νόμο, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις ωραίες ομιλίες τους, και το κόμμα της ΔΗΜΑΡ για την καθαρή και φιλομειονοτική του στάση.
    Ειδικότερα συγχαίρω και ευχαριστώ τις βουλευτίνες Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη για τη θαρραλέα και υπέρ της μειονότητας στάση τους… Πρέπει όμως να πω και το εξής : Η ψήφιση του νόμου για τους 240 ιμάμηδες, για κάποια κόμματα αποτέλεσε την αγγελία τέλους τους στην μειονότητα. Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκλεισε η πόρτα της μειονότητας. Για την μειονότητα δύο κόμματα έμειναν πια. Αυτά είναι η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ»!
    Και οι προκλητικές ανακοινώσεις του DEB και της BTTADK
    Πέρα όμως από τους δύο προαναφερθέντες, στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος κινήθηκαν οι ανακοινώσεις και των δύο βασικότερων ηγετικών φορέων των τουρκοφρόνων της Θράκης. Εννοούμε το κόμμα DEB, που καταδίκασε την τροπολογία, χαρακτηρίζοντάς την αντιδημοκρατικό και απολυταρχικό «μνημείο ντροπής», που καταργεί τη θρησκευτική ελευθερία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, αλλά και τη λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας» (BTTADK) (στην 5η φωτογραφία βλέπετε το λογότυπό της), που όχι μόνο καταγγέλλει την τροπολογία, αλλά καλεί σαφώς και σε ανυπακοή, ταυτόχρονα όμως και σε μια εκ των προτέρων στοχοποίηση όσων…τολμήσουν να καταθέσουν αίτηση διορισμού ως ιεροδιδάσκαλοι! Πιο συγκεκριμένα η άκρως φασιστική αυτή ανακοίνωση της BTTADK καταλήγει ως εξής:
    «Επιθυμούμε να τονίσουμε πως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την εφαρμογή του αντιδημοκρατικού – δήθεν για την μειονότητα, αλλά παρά την θέληση της – ¨νόμου για τους 240 ιμάμηδες¨, που διαμορφώθηκε χωρίς να ερωτηθεί η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και οι βουλευτές της, και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συμβουλές και οι απόψεις τους…
    Ελπίζουμε πως κανένας ομογενής μας δεν θα συναινέσει στην εφαρμογή αυτού του νόμου που συνιστά μια κατάμαυρη σελίδα από τη σκοπιά της ελευθερίας συνείδησης και της θρησκευτικής ελευθερίας. Βλέπουμε δε από τώρα ως αναπόφευκτη την καταδίκη στην καθαρή συνείδηση της μειονότητας, όσων εκ των ομογενών μας θελήσουν χάριν ενός ποσού να επωφεληθούν από αυτόν τον νόμο που δεν αποδέχεται η μειονότητα.
    Με λύπη μας είδαμε πως οι ομιλίες των εκλεγέντων με ψήφους της μειονότητας βουλευτών, που εκπροσωπούν την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης δεν ελήφθησαν υπόψη. Ο νόμος για τους 240 ιμάμηδες δεν επιφέρει μόνο την αντίδραση της μειονότητας, αλλά συνιστά για την Ελλάδα – ως υπογράφουσα χώρα – μια εκ μέρους της παραβίαση των διεθνών συνθηκών και των κανόνων της δημοκρατίας.
    Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως προσδοκούμε το συντομότερο να μετανιώσει για αυτό το λάθος, και εξ ονόματος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ζητούμε την ακύρωση της εν λόγω νομικής ρύθμισης».
    Εμείς σε άλλο σχόλιο σήμερα σχετικά με τα παραπάνω παρανοϊκά ουρλιαχτά των πρακτόρων δεν υπάρχει λόγος να προβούμε. Ήταν αναμενόμενες άλλωστε οι αντιδράσεις τους. Το πόσο πολύ πάντως η υπερψήφιση της τροπολογίας πόνεσε και εξόργισε την Άγκυρα και τα όργανά της επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το πόσο θετική εξέλιξη ήταν στην πραγματικότητα και πόσο σημαντική μπορεί να αποβεί όχι μόνο για τη μειονότητα, αλλά και για ολόκληρη τη Θράκη…

 http://proxeneio-stop.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: