Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας για Κουράκη : Δεν συμφωνώ αλλά...

 Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΝΕΤ, ενώ επανέφερε το αίτημά του για εκλογές, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το κόμμα του θα νικήσει και θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας για να διαπραγματευτεί, για νέο κούρεμα, καταργώντας το μνημόνιο, που είναι ήδη νεκρό....

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να ξεδιαλύνει και το θέμα με την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, περί «χριστιανικού φόρου» για τη μισθοδοσία των κληρικών. Είπε ότι δεν αποτελεί επίσημη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άποψη του κ. Κουράκη και ότι το κόμμα του επιθυμεί ειλικρινή διάλογο με την εκκλησία, μέσα από τον οποίο μπορεί ίσως να υλοποιηθεί και η συγκεκριμένη ιδέα, εάν συμφωνήσει και το θέλει και η ίδια η εκκλησία. Μίλησε για νέα εποχή στις σχέσεις αριστεράς και εκκλησίας και χαρακτήρισε ευτύχημα που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην ηγεσία της εκκλησία πεφωτισμένοι ιερείς.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να διαγράψει βουλευτές και στελέχη του για τις απόψεις τους, καθώς δεν επιθυμεί ένα μονολιθικό κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: