Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Το στικάκι και η αποικία


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)
Ένα από τα βασικά επιχειρήματα των μπενοσαμαράδων για να δεχθούμε την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές και τα δάνεια να διέπονται από το αγγλικό δίκαιο είναι το εξής:

Αν είμαστε συνεπείς και πληρώνουμε τα δάνεια μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Μόνο που παραλείπουν μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια. Τα μέτρα που προβλέπουν τα μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία της επίτευξης των στόχων που έχουν βάλει.

Με απλά λόγια εφαρμόζοντας το μνημόνιο το χρέος δεν θα είναι σε επίπεδα που να μπορεί να εξυπηρετηθεί οπότε εκ των πραγμάτων θα οδηγηθούμε σε πτώχευση, δηλαδή σε αδυναμία αποπληρωμής του συνόλου των δανείων.

Ήδη μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα πτώχευσε δύο φορές κουρεύοντας ομόλογα της. Και φυσικά στο τραπέζι είναι και ένα ακόμη κούρεμα.

Ο ίδιος ο Στουρνάρας είπε ότι δεν θα πούμε όχι σε νέο κούρεμα. Δηλαδή σε μη πληρωμή του συνόλου των δανείων μας. Δηλαδή θα πάμε για μια ακόμη ασυνέπεια.

Οπότε από μόνοι τους κάνουν σκόνη το επιχείρημα τους. Αλλά οι βολευτές τους ψήφισαν την εκχώρηση της χώρας μας στους δανειστές.

Υπάρχει ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο το υπογράφει ο αντιστασιακός πρόεδρος της δημοκρατίας στο Βερολίνο.

Είναι άδικο να λέμε ότι το υπέγραψε στο Βερολίνο καθώς η Ελλάδα είναι αποικία της Γερμανίας και η πραγματική πρωτεύουσα είναι εκεί. Το δίκαιο είναι να

συνεχεια http://mikrosfokion.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: