«Στα χαρτιά» οι επενδύσεις που υποτίθεται ότι θα έκανε με βάση τη συμφωνία συμβιβασμού - Για άλλη μία φορά, η Ελλάδα τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα - Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ, κ. Κώστα Κατσαφάδου
Μία υπόθεση που αποκαλύπτει πολλά, ως προς την προχειρότητα με την οποία οδηγηθήκαμε στη συμφωνία συμβιβασμού με τη Siemens με την απεμπόληση των ελληνικών συμφερόντων, αναδεικνύεται με τις υποτιθέμενες υποχρεώσεις και τις επενδύσεις που υποτίθεται ότι θα...
έκανε η Siemens στην Ελλάδα.
Ο βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ κ. Κώστας Κατσαφάδος, κατέθεσε πριν από λίγο, επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την ορθή εκτέλεση της συμφωνίας συμβιβασμού, ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τη Siemens.
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου επικεντρώνεται στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών, η γερμανική εταιρεία.
Ο βουλευτής αναφέρεται στην τέταρτη ενότητα «Περαιτέρω Επενδύσεις» που περιλαμβάνεται στο κεφάλαιο ΙΙΙ «Υποχρεώσεις της Siemens» και συγκεκριμένα στην παράγραφο γ' που ανέφερε, επακριβώς, ότι η γερμανική εταιρεία «θα εξετάσει την πραγματοποίηση επενδύσεων διαφόρων τύπων και μορφών στην Ελληνική Δημοκρατία. Μία τέτοια επένδυση, η οποία εξετάζεται, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα για ένα έργο αξίας άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων».
Ενώ αρχικά θεωρήθηκε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορούσε τη μεταφορά του εργοστασίου της BSH (της πρώην ΠΙΤΣΟΣ) στη Μαγούλα, την προμήθεια νέου εξοπλισμού και την αύξηση της παραγωγής, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει.
Η BSH (το 50% της οποίας ανήκει στη SIEMENS και το υπόλοιπο 50% στην BOSCH), προχωρά σε περικοπές προσωπικού και ματαίωση της επένδυσης μετεγκατάστασης.
Ακόμα και ο νέος εξοπλισμός που είχε παραγγελθεί, μεταφέρεται στο εργοστάσιο της Τουρκίας.
Τα ερωτήματα που απευθύνει ο κ. Κατσαφάδος, είναι αν η επένδυση της Siemens, που περιγραφόταν στη συγκεκριμένη παράγραφο της συμφωνίας συμβιβασμού, αφορούσε το εργοστάσιο της BSH (της πρώην ΠΙΤΣΟΣ).
Ζητά επίσης ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της συγκεκριμένης υποχρέωσης της Siemens αλλά και να αποσαφηνιστεί για τι είδους επένδυση πρόκειται.
Στην πραγματικότητα η Siemens πέτυχε μία Λεόντειο συμφωνία για τα συμφέροντά της , που «βαφτίστηκε» συμβιβασμός από τον κ. Βενιζέλο, ως αρχιτέκτονα, και μετέπειτα από τον κ. Στουρνάρα.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, στη Γερμανία ή στις ΗΠΑ είχαν συμβεί, ότι συνέβη εδώ με τη Siemens, η συγκεκριμένη εταιρεία θα είχε συρθεί στα ποινικά και αστικά δικαστήρια.
Θα είχε υποχρεωθεί στην καταβολή ενός υψηλού τιμήματος, ως αποζημίωση, για δουλειές και προμήθειες που πήρε με δωροδοκίες και «λαδώματα», ενώ θα είχε αποκλειστεί και από κάθε νέο διαγωνισμό ή προμήθεια.
Αντί αυτών, η Siemens πέτυχε μία συμφωνία που τη δεσμεύει σε ελάχιστα και επουσιώδη ενώ συνεχίζει να παίρνει δουλειές και προμήθειες από το δημόσιο.
http://www.newsbomb.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου