Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο Καμίνης έδωσε 1 εκατ. ευρώ σε 4 ΜΚΟ χωρίς καμία έγκριση

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπέγραψε Μνημόνια Συνεργασίας χωρίς καν να θέσει το ζήτημα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ το κόστος αναμένεται να βαρύνει δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη!
Μαθήματα «δημοκρατίας» παραδίδει ο πρώην καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Καμίνης, ο οποίος άφησε τους πάντες άφωνους όταν κατά τη διάρκεια της...
συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης, ανακοίνωσε κυριολεκτικά από το πουθενά τη σύναψη μνημόνιων συνεργασίας, ύψους 952.000 ευρώ, με τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Παρόν», η εν λόγω συμφωνία μεταξύ του κ. Καμίνη και των ΜΚΟ που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, είχε συναφθεί εν κρυπτώ πριν από δέκα μήνες.

Με λίγα λόγια, ο κ. Καμίνης αποφάσισε και διέταξε...χωρίς καν την έγκριση ή έστω την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πώς θα διαχειριστεί τα χρήματα του Δήμου.

Και φυσικά, ούτε λόγος για το αν προηγήθηκε έρευνα για το έργο που έχουν παράσχει οι συγκεκριμένες ΜΚΟ, αν έχουν διαχειριστεί με διαφάνεια τα χρήματα που τους έχουν δοθεί ή αν αλληλοεμπλέκονται στο ίδιο έργο με φορείς του Δήμου.

Οι αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθεί ο δήμαρχος δημιουργούν σίγουρα πολλά ερωτηματικά, με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί η δικαιοσύνη.

Όσον αφορά όμως την αλαζονική συμπεριφορά του, αρκεί κανείς μόνο να θυμηθεί την παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τότε που ο παντοδύναμος Δήμαρχος είχε αποφασίσει για το πότε θα αρχίσει το 2013...

Δεν υπάρχουν σχόλια: