Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Χάκαραν 250.000 χρήστες του Twitter

Θύματα επιθέσεων χάκερ έχουν πέσει περίπου 250.000 χρήστες του Twitter παραδέχτηκε ο επικεφαλής του δικτύου.Οι χάκερς κατάφεραν να πάρουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα, από περίπου 250.000 χρήστες, δήλωσε ο διευθυντής ασφάλειας...
του Twitter, Μπομπ Λορντ μέσω του προσωπικού του blog. «Η επίθεση αυτή δεν είναι δουλειά ερασιτεχνών και πιστεύουμε ότι δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό» δήλωσε ο επικεφαλής του Twitter, με έδρα την Καλιφόρνια.

«Οι χάκερς ήταν εξαιρετικά περίπλοκοι, και πιστεύουμε ότι και άλλες εταιρείες ή ιδρύματα έχουν δεχτεί πρόσφατα επιθέσεις κατά τον ίδιο τρόπο» πρόσθεσε.

Ο Λόρντ ανέφερε, επίσης, ότι έχουν ακυρωθεί κωδικοί πρόσβασης διάφορων λογαριασμών που ενδέχεται να δεχτούν επίθεση και ζήτησε από τους χρήστες να δημιουργήσουν νέους. Ο επικεφαλής του Twitter μίλησε δε για μια «αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εναντίον επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας στις ΗΠΑ».

Οι αμερικανικές εφημερίδες New York Times και η Wall Street Journal ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι οι υπολογιστές τους και τα ηλεκτρονικά τους συστήματα δέχτηκαν επίθεση από χάκερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: