Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ξαφνική αγάπη του Alexis για τους Καραμανλικούς...

Διαχωρίζει τη ΝΔ σε «Καραμανλική» και «ακροδεξιά» ο ΣΥΡΙΖΑ

Με προσεκτικά βήματα προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα προς την κεντροδεξιά,  ένα άνοιγμα που θα σηματοδοτηθεί από την παρουσία του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Καραμανλής την Τετάρτη 6 Μαρτίου.
Η ομιλία, που θα απευθύνει ο κ. Τσίπρας  στην εκδήλωση τυγχάνει ειδικής προετοιμασίας, ώστε να...
ισορροπήσει ανάμεσα στην αναγνώριση της καραμανλικής παρακαταθήκης της δεύτερης περιόδου του ιδρυτή της ΝΔ και στην έμμεση πλην σαφή καταδίκη της τωρινής στροφής του συντηρητικού κόμματος σε ακροδεξιές κατευθύνσεις.
Επί της ουσίας η Κουμουνδούρου θέλει να εντάξει την παρουσία αυτή του κ. Τσίπρα στη γενικότερη στρατηγική, που αφενός θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγεται προς κεντρώα και μετριοπαθή κοινωνικά στρώματα και αφετέρου επιδιώκει να εμφανίσει τον Αντώνη Σαμαρά ως ένα πολιτικό του ακραίου δεξιού χώρου.
Η ευαισθησία των κεντροδεξιών ψηφοφόρων σε αυτό το διαχωρισμό είναι έντονη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεωρεί ότι όσο εφαρμόζεται ειδικά η σκληρή πολιτική των μνημονίων και όσο πιέζει η Χρυσή Αυγή τη ΝΔ, αποσπώντας ψηφοφόρους της, ο κ. Σαμαράς θα υιοθετεί όλο και πιο «ακροδεξιά» ατζέντα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Τόνισε δε ότι «η ταυτότητα, το προφίλ της σημερινής ΝΔ, διαφέρει πολύ από αυτό που μας είχε δείξει η ΝΔ μετά το 1974, δηλαδή τη μεταπολιτευτική Καραμανλική ταυτότητα της ΝΔ. Υπάρχει μετατόπιση του κόμματος και ως προς τη ρητορική του, αλλά και ως προς την αντιμετώπιση του πολιτικού αντιπάλου με έντονα τα στοιχεία μιας ακροδεξιάς πολιτικής».
Θεωρείται πλέον βέβαιο ότι η σύγκρουση με αφορμή την παρουσία του κ. Τσίπρα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή ξεκινά από μέρες νωρίτερα και θα συνεχιστεί για πολύ καιρό μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: