Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ: Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε Αλβανούς τους Βορειοηπειρώτες [ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας με αυτό που ακούσαμε χθες στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Μιλώντας για το θέμα των συντάξεων ΟΓΑ η συμπαρουσιάστρια του Αυτιά κ. Μάγδα Τσέγκου χαρακτήρισε τους Βορειοηπειρώτες και τους Ποντίους, Αλβανούς και Ρώσους αντίστοιχα....


«Να πούμε και κάτι θετικό γιατί είχαμε δεχτεί πολλά παράπονα, όχι φέτος και πέρσι και πρόπερσι για τις συντάξεις που δύνονται σε ανθρώπους που ζουν στο Εξωτερικό. Σε Ρώσους, σε Αλβανούς, σε Βούλγαρους κλπ. Κόπηκε αυτό. Αυτό είναι καλό!» είπε η ανιστόρητη συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Αυτιά, Μάγδα Τσέγκου.

Στο πάνελ βρισκόταν επίσης και ο γνωστός νομικός-εργατολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος προσπάθησε να «διορθώσει» κάπως τα πράγματα τονίζοντας πως «δεν κόπηκε, αλλά έβαλαν αυξημένα κριτήρια» για να συμπληρώσει στην συνέχεια πως ο νόμος αυτός αφόρα τους «ομογενείς μας από την Β…Αλβανία» και «δικούς μας ανθρώπους Βορειοηπειρώτες, είναι μια μεγάλη αδικία για ανθρώπους που δεν έχουν πώς να ζήσουν».

Μόνο η λέξη ΝΤΡΟΠΗ μπορεί να χαρακτηρίσει τα όσα είπε για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και του Πόντου η ανιστόρητη δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μάγδα Τσέγκου.

Μάθετε λοιπόν κ. Τσέγκου πως ανάμεσα στους μεγάλους Εθνικούς Ευεργέτες της πατρίδας μας, της Ελλάδας, εξέχουσα θέση κατέχουν λαμπρά τέκνα της Βορείου Ηπείρου. Ο Ευάγγελος και ο Κων/νος Ζάππας, ο Απόστολος Αρσάκης, ο Γεώργιος και ο Σίμων Σίνας, άφησαν για το Έθνος ολόκληρο και για την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Βόρεια Ηπειρο μεγάλα ποσά για κοινωφελείς σκοπούς σε βασικούς τομείς. Οι γνωστές περιπέτειες όμως του Έθνους είχαν σαν αποτέλεσμα αυτό το γνήσια Ελληνικό κομμάτι της Ηπείρου να βρεθεί εκτός Ελληνικών συνόρων και να ανήκει εδώ και αρκετά χρόνια, στην Αλβανία.

Ανάλογες με τις περιπέτειες του Έθνους ήταν και οι περιπέτειες των Κληροδοτημάτων τα οποία συνέστησαν οι Βορειοηπειρώτες ευεργέτες και αφορούσαν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, στη Βόρειο Ήπειρο.

Η σύνταξη αυτή –που δεν αποτελεί σύνταξη αλλά προνοιακό βοήθημα- δίνεται σε Έλληνες υπερήλικες της Βορείου Ηπείρου που έδωσαν αγώνες και υπέστησαν τους πιο σκληρούς διωγμούς για να διατηρήσουν άσβεστη την φλόγα του Ελληνισμού στο σκλαβωμένο κομμάτι της Ηπείρου.

Μπορούσαμε να γράψουμε πολλά αλλά θα σας πούμε ένα: ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ -όπως μας αποκαλείτε εσείς- αγαπάμε περισσότερο από εσάς την ΕΛΛΑΔΑ!

Και αν εναντιωνόμαστε απέναντι σ’ αυτήν την αδικία είναι γιατί με την απόφαση αυτή οδηγούν στον θάνατο χιλιάδες Βορειοηπειρώτες και οδηγούν σε ερήμωση την Βόρειο Ήπειρο, την ώρα που ο Μπερίσα δηλώνει πως τα σύνορα της Αλβανίας φτάνουν μέχρι την ιδιαίτερη πατρίδα σας, την Πρέβεζα!

Καλούμε όλους τους Βορειοηπειρώτες να στείλουν μηνύματα διαμαρτυρίας στην σελίδα του ΣΚΑΙ στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.skai.gr/contact/http://aftonomi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: