Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Στον «αέρα» οι αντιδήμαρχοι- δημόσιοι υπάλληλοι. Λεφτά από …πουθενά! Δεκάρα και για τους αντιδημάρχους των μικρών νησιών

Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι αντιδήμαρχοι- δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λάβει υποχρεωτικά άδεια άνευ αποδοχών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες , το Υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε μια σημαντική αλλαγή στην από 31-12-2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Εσωτερικών.....

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δέχεται το εδάφιο που προβλέπει ότι : « … Τα αιρετά όργανα της ίδιας παραγράφου που δεν δικαιούνται αντιμισθίας λαμβάνουν τις πλήρεις αποδοχές της οργανικής τους θέσης».

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι Αντιδήμαρχοι που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και σύμφωνα με το νόμο έχουν λάβει υποχρεωτικά άδεια άνευ αποδοχών, εφόσον ορίστηκαν ως άμισθοι αντιδήμαρχοι, δεν θα λαμβάνουν χρήματα από πουθενά!

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες  το Υπουργείο Οικονομικών δεν δέχεται αντιμισθία για τους Αντιδημάρχους των μικρών νησιών και συγκεκριμένα για τα νησιά: Ερεικούσσα, Μαθράκι, Οθωνοί (Δήμος Κέρκυρας), Κάλαμος, Καστός, (Δήμος Λευκάδας) , Αντικύθηρα (Δήμος Κυθήρων), Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια και Σχοινούσα (Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων).

airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: