Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Προς ειρηνόφιλους Φιλισταίους…

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Στο άρθρο μας, «Σκουριές: Έμβρυα αληθινού αντάρτικου;», περιγράφαμε συνοπτικά το κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στις Σκουριές, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο μπορεί να γεννήσει έμβρυα «λαϊκού αντάρτικου».

Επισημαίναμε μεταξύ άλλων: ....

«Μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας αρχίζουν να δημιουργούνται και να ωριμάζουν έμβρυα επαναστατικού αντάρτικου, όπως ακριβώς στην περίοδο της γερμανικής κατοχής…
Στις Σκουριές, μπορεί να έχουμε μια πρώτη εκδήλωση τέτοιων αντάρτικων εμβρύων: Οι κοινωνικοί και πολιτικοί όροι που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή συνηγορούν γι αυτό και μπορεί να αναζωπυρώσουν κλασσικές ΜΟΡΦΕΣ ιστορικών αγώνων …».
Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7286

Η θέση μας αυτή δεν απορρέει από τις επιθυμίας μας (αν και συχνά όλοι πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα), αλλά από τους σιδερένιους νόμους της ιστορικής κίνησης και των κοινωνικών συγκρούσεων (ταξικών συγκρούσεων).

Μόνο οι ειρηνόφιλοι Φιλισταίοι ή τα «αριστερά» κόμματα της κοινοβουλευτικής αλλοτρίωσης και του εκλογικού κρετινισμού δεν μπορούν ΠΟΤΕ να αντιληφτούν ότι ο ταξικός πόλεμος από την ίδια τη λογική των πραγμάτων (ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ) οδηγεί στην ΑΝΟΙΚΤΗ πολεμική σύγκρουση.

Μόνο οι νωθροί έμποροι των λαϊκών αγώνων δεν είναι σε θέση να διακρίνουν ότι σήμερα ζούμε κάτω από ένα καθεστώς άγριου κοινωνικού πολέμου, κάτω από ένα καθεστώς των κατοχικών δυνάμεων του διεθνούς ΦΑΣΙΣΜΟΥ, το οποίο συστηματικά, μεθοδικά, καθημερινά και βάρβαρα προωθεί την ΑΝΟΙΚΤΗ πολεμική σύγκρουση με ολόκληρη την κοινωνία, τους εργαζόμενους και γενικά τον ελληνικό λαό.

Είναι, συνεπώς, αυτή η νεοταξική κακουργία και η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ βαρβαρότητα των ανδρεικέλων της που «εξατμίζει», ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, σε μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, τις θανάσιμες ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ αυταπάτες.

ΑΝΤΙΚΕΜΕΝΙΚΟ απόσταγμα αυτού του γκρεμίσματος των εκλογικών αυταπατών και των ειρηνόφιλων ναρκωτικών είναι η δημιουργία εμβρύων επαναστατικής δράσης, εμβρύων «λαϊκού αντάρτικου», σε μια πρώτη φάση: Η Ιστορία επ’ αυτού έχει τελεσίδικα αποφανθεί…

Αυτά τα αυθεντικά επαναστατικά έμβρυα δεν είναι ΠΟΤΕ προβοκατόρικα: Αποτελούν το προανάκρουσμα (τους «σαλπιγκτές») και την ΑΙΧΜΗ εκείνων των ΜΟΡΦΩΝ αγώνα που αναπόφευκτα θα έρθουν.

Και είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που οι «προβοκάτορες» των Σκουριών έχουν περιλούσει με κρύο ιδρώτα όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τους ελεεινούς «αριστερούς» ειρηνικούς έμπορους και πληρεξούσιους των λαϊκών αγώνων.

ΟΛΟΙ αυτοί, κάθε πράξη που δεν την ελέγχουν τη χαρακτηρίζουν «προβοκάτσια», πάντα έτσι την χαρακτήριζαν. Κάθε βίαιη σύγκρουση με το καθεστώς, κάθε τι που το αμφισβητεί έμπρακτα, γι αυτούς είναι «προβοκάτσια». Όταν η ταξική πάλη σπάει το κάδρο της καθεστωτικής (κατοχικής σήμερα) «νομιμότητας» είναι «προβοκάτσια»: Τόσο ενσωματωμένοι είναι στο καθεστώς, που μόνο στα λόγια, «ειρηνικά» και «νόμιμα», το καταγγέλλουν…

Επιστρατεύουν, λοιπόν, πλήθος σοφισμάτων για να καλύψουν τη δική τους προδοσία.

Τα σοφίσματα αυτά τα συμπυκνώνει, ο φίλος Νίκος Μπογιόπουλος, ως εξής:

«Η εξ αντικειμένου προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων στις Σκουριές της Χαλκιδικής έδωσε την ευκαιρία στα κάθε λογής «ΜΑΤ» της αντιλαϊκής προπαγάνδας να επιδοθούν στο γνωστό σπορ της διαστρέβλωσης και της παραχάραξης
Μάλιστα, με τη φόρα που έχουν πάρει, οι ενσωματωμένοι στα επιτελεία της «ποινικοποίησης» των λαϊκών αγώνων, μοιάζουν έτοιμοι, εκτός από τη δίωξη της δράσης, να εισηγηθούν οσονούπω και τη δίωξη της... σκέψης!».
Ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ:
http://www1.rizospastis.gr/storyTextOnly.do?id=7304928&publDate=21%2F2%2F2013&textOnly=true

Είναι να απορεί κανείς με την απλοϊκότητα των «επιχειρημάτων» του φίλου Νίκου.

«Τα ΜΑΤ της αντιλαϊκής προπαγάνδας» συστηματικά και καθημερινά, ιδιαίτερα σήμερα, επιτελούν αυτό το έργο, ακριβώς γιατί προωθεί το καθεστώς την ολομέτωπη και ΑΝΟΙΚΤΗ πολεμική σύγκρουση με τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό.

Με τις απεργίες στο Μετρό, τους ναυτεργάτες κ.λπ., τα ίδια δεν προώθησαν; Τις επιτάξεις και επιστρατεύσεις, την ανοικτή τρομοκρατία;

Με αυτή την σκουριασμένη κουκουέδικη «λογική», και οι απεργίες σήμερα, όπως και κάθε δυναμική κινητοποίηση, είναι «προβοκάτσια», διότι τα «ΜΑΤ της αντιλαϊκής προπαγάνδας» επιδίδονται «στο γνωστό σπορ της διαστρέβλωσης και της παραχάραξης» και διευκολύνουν τα κυβερνητικά ανδρείκελα να «ποινικοποιήσουν» τους αγώνες!!!!!

Σύμφωνα, συνεπώς, με αυτή τη «λογική» της ηττοπάθειας και της υποταγής, θα πρέπει να διαδηλώνουμε ΜΟΝΟ μέσα στα πλαίσια της «νομιμότητας» του καθεστώτος, διαφορετικά να καθίσουμε στα αυγά μας, διότι ενεργούμε «εξ αντικειμένου προβοκατόρικα» και διευκολύνουμε τους σχεδιασμούς του καθεστώτος: Τέτοια «αριστερή» φιλοσοφία ΥΠΟΤΑΓΗΣ…

Φυσικά, όλοι αυτοί οι αριστεροί της «νομιμότητας», αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν το αλφάβητο: Ότι τα «πλαίσια» και των «ειρηνικών» αγώνων τα καθορίζει η αστική «νομιμότητα», σήμερα η «νομιμότητα» των ευρω-χουντικών δωσίλογων.

Και η «νομιμότητα» αυτή του 4ου Ράιχ, συστηματικά και μεθοδικά, προωθεί σήμερα και την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε απεργιακής κινητοποίησης, ακόμα και κάθε έννοιας συνδικαλιστικού αγώνα: Η «νομιμότητα» που θέλει να βγάλει στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ κάθε λαϊκή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ…

Η ίδια, δηλαδή, η κυβέρνηση των μαφιών του χρήματος, κάτω από τα αδιέξοδά τους (ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ) ΠΡΟΩΘΟΥΝ την ανοικτή πολεμική σύγκρουση με τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό.

Και μπροστά σ’ αυτόν τον άγριο ΠΟΛΕΜΟ οι ειρηνόφιλοι Φιλισταίοι στιγματίζουν κάθε αγωνιστική πράξη σαν προβοκατόρικη!!!

Αντί να δείξουν το αναπόφευκτο της ανοικτής σύγκρουσης του καθεστώτος με το λαό και να ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ το λαό, ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, σ’ αυτόν το άγριο ΠΟΛΕΜΟ, συμμαχούν με το καθεστώς, χαρακτηρίζοντας κάθε πράξη λαϊκής αντίστασης σαν «προβοκάτσια»…

Πετούν όλοι αυτοί οι αριστεροί της φράσης στον κάλαθο των αχρήστων το αλφάβητο της ταξικής πάλης:

1. Ότι η πολιτική πάλη από τη δύναμη των εσωτερικών αναγκών μετατρέπεται σε πάλη φυσική, σε ένοπλη σύγκρουση.
2. Ότι ο εμφύλιος πόλεμος είναι η μορφή που τείνει να πάρει σήμερα η πάλη των αντιπάλων τάξεων.
3. «Οι μάζες πρέπει να ξέρουν ότι τραβάνε για ένοπλο, αιματηρό, απελπισμένο αγώνα» (Λένιν).
4. Ότι καθήκον είναι να «κτυπάμε όλες τις καμπάνες και να διακηρύσσουμε την ανάγκη της τολμηρής επίθεσης και εφόδου με το όπλο στο χέρι» (Λένιν).
5. Ότι καθήκον είναι να εξαλείφουμε την παθητικότητα, την ηττοπάθεια και την αναμονή.

«Εξ αντικειμένου», συνεπώς η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλευρό του κατοχικού καθεστώτος…

Υ.Γ. Και κάτι άλλο ακόμα: Αυτοί οι «προβοκάτορες» των Σκουριών έκαναν πασίγνωστο, μέσα σε λίγες μέρες, το ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται στη Χαλκιδική από τα αρπακτικά των πολυεθνικών, έκαναν γνωστό και το ΚΙΝΗΜΑ των κατοίκων της περιοχής, κάτι που δεν κατάφερε το «ειρηνικό κίνημα» επί τόσα χρόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: