Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αδόλφος Χίτλερ ζει στην Ινδία...και κατεβαίνει στις εκλογές !!!

Μπορεί να φαίνεται περίεργο όμως, ο Αδόλφος Χίτλερ όπως και ο Φρανκενστάιν πρόκειται να κατέβουν στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου Μεγκαλάγια της Ινδίας αυτό το Σάββατο....
Στην ινδική πολιτεία, που είναι γνωστή για τα περίεργα ονόματά της, ο 54χρονος πατέρας τριών παιδιών, Αδόλφος Λου Χίτλερ Μαράκ έχει αναδειχθεί τρεις φορές νικητής σε τοπικές εκλογές χάρη στο ονοματεπώνυμό του και όπως αναμένεται μία ακόμα νίκη είναι κοντά. Το όνομά του, έδωσε ο πατέρας του ο οποίος εργάστηκε για τον βρετανικό στρατό, αλλά ανέπτυξε έναν ιδιαίτερο θαυμασμό για τον Αδόλφο Χίτλερ, εξαντλώντας αυτή την αδυναμία όταν ήρθε η στιγμή να ονομάσει τον γιο του.
«Γνωρίζω ότι στην ιστορία ο Αδόλφος Χίτλερ υπήρξε ο πιο μισητός άνθρωπος στη Γη για τη γενοκτονία των Εβραίων. Όμως ο πατέρας μου πρόσθεσε το όνομα “Λου” και έτσι ονομάζομαι Αδόλφος Λου Χίτλερ και αυτό γιατί είμαι διαφορετικός», δήλωσε ο Χίτλερ στο Associated Press, ο οποίος φέρει μουστάκι όπως ο Γερμανός δικτάτορας.
Συμπλήρωσε δε, πως δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο στην προσπάθειά του να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και στην Γερμανία. «Δεν είχα ποτέ πρόβλημα να εκδώσω βίζα, όμως ερωτήθηκα πολλές φορές κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου γιατί είχα αυτό το όνομα. Τους απάντησα ότι δεν είχα καμία συμμετοχή στην επιλογή του ονόματός μου», είπε.
Βέβαια δεν είναι ο μοναδικός με ιδιαίτερο όνομα, καθώς στη λίστα των 345 υποψηφίων μπορεί να συναντήσει κανείς τον Φρανκενστάιν, τον Κένεντι Μαρακ, τον Κένεντι Κορνήλιους και τον Τζιμ Κάρτερ Σάνγκμα.
Παρά την αποστροφή μας σε αυτό το επίθετο, ο Χίτλερ έπαιξε σημαντικό ρόλο για τους Ινδούς μια και πολλοί δεν τον αντιλαμβάνονταν ως την προσωποποίηση του κακού, αλλά ήταν μια φιγούρα που θαύμαζαν. Άλλωστε το βιβλίο του «Ο Αγών μου» βρίσκεται ακόμα σε εμφανή σημεία σε ινδικά βιβλιοπωλεία, ενώ κατάστημα με ανδρικά ρούχα το ονόμασε ο ιδιοκτήτης του «Χίτλερ».
Όπως εξηγεί ο Μουσφίκα Χακ, καθηγητής στην πρωτεύουσα της Μεγκαλάγια «οι γονείς γοητεύονται από ονόματα γνωστών ανθρώπων ή ακόμα καλύτερα, σημαντικών ηγετών. Ωστόσο πολλοί δε γνωρίζουν ότι άνθρωποι σαν τον Χίτλερ, ήταν εξαιρετικά αμφιλεγόμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: