Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο Γ. Μέργος εισέπραξε από τη ΔΕΗ μισό εκατομμύριο ευρώ

Τον Γιώργο Μέργο τον έχετε μάθει  πλέον. Είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος είχε υποστηρίξει, ότι τα 586 ευρώ μικτά  για κατώτατο μισθό είναι πολλά, και θα έπρεπε να μειωθεί και άλλο, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.....

Ο κ. Μέργος λοιπόν, που θεωρεί τα 586 ευρώ πολλά, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. , πληρωνόταν με 150.000 ευρώ το χρόνο!

Στις 23 Ιουνίου του 2009, υπογράφεται σύμβαση έμμισθης εντολής-παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, ανάμεσα στη θυγατρική της ΔΕΗ, που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και τον κ. Γιώργο Μέργο. Όπως διαβάζουμε στην σύμβαση, την οποία σας αποκαλύπτουμε, ο κ. Μέργος θα εκτελούσε τα καθήκοντα του Προέδρου της εταιρίας, ενώ θα έχει και εκτελεστικό ρόλο.

Πάμε τώρα στο ζουμί. Στη σύμβαση διαβάζουμε, ότι ο κ. Μέργος θα λαμβάνει ως ετήσια συνολική μικτή αμοιβή το ποσό των 150.000 ευρώ. Και όχι μόνο αυτό. Η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. θα παρείχε στον κ. Μέργο executive αυτοκίνητο (με ή χωρίς οδηγό),κυριότητας ή μισθωμένο από την εταιρία, καλύπτοντας όλα τα έξοδα, δηλαδή τη συντήρηση, την ασφάλιση, κ.α., περιλαμβανομένων και των καυσίμων. Η θητεία του κ. Μέργου κράτησε 3 χρόνια, καθώς η σύμβαση με την ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. έληξε στις 18 Ιουνίου του 2012.

Ένας εργαζόμενος λοιπόν, που αμείβεται με τον πετσοκομένο κατώτατο μισθό, ξέρετε αυτόν που θεωρεί υψηλό ο κ. Μέργος, παίρνει για 3 χρόνια 21.000 ευρώ μικτά, ενώ ο...σκληρά εργαζόμενος Γιώργος Μέργος πήρε για 3 χρόνια 450.000 ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΔΕΙΤΕ την σύμβαση στο Olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: