Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η ζωή δικαιώνει κάθε μέρα τον Καραμανλή.

ΑΥΤΑ που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, κάθε μέρα και περισσότερο δικαιώνουν την απόφασή μου να αποχωρήσω από την πολιτική, τονίζει, σύμφωνα με τους συνομιλητές του, ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής, αναφερόμενος σε μια σειρά γεγονότα που εξελίσσονται σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και έχουν φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τη χώρα....

Κύκλοι, πάντως, προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από την πρωτοβουλία των στελεχών για το non paper  , τονίζοντας ότι ο Κων. Καραμανλής, αν αποφασίσει να μιλήσει για την οικονομία ή για κάποιο άλλο μείζον ζήτημα, θα το κάνει ο ίδιος. Προσδιόρισαν μάλιστα ότι αυτό, όταν αποφασισθεί, θα γίνει από το βήμα του Κοινοβουλίου. Επιπλέον σημείωναν ότι ο πρώην πρωθυπουργός στήριξε και στηρίζει όλες τις επιλογές της κυβέρνησης και της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, διότι πάνω απ' όλα ενδιαφέρεται για το καλό της χώρας. 
Ωστόσο, ακόμη κι αν η κίνηση των στελεχών δεν είχε την έγκρισή του, το βέβαιο είναι ότι ήταν σε γνώση του, δεδομένου ότι όλοι ανεξαιρέτως οι συντάκτες του κειμένου είναι τακτικοί συνομιλητές του. «Αν ήθελε ο Καραμανλής να το σταματήσει, θα το είχε κάνει. Το ότι δεν το έκανε, αυτό σημαίνει πολλά», σχολίαζε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. «Η ζωή δικαιώνει κάθε μέρα τον Καραμανλή. Εκείνο που δεν δεχόμαστε είναι η αδικία και η υπερβολή», υπογράμμισε ο βουλευτής Γ. Βλάχος, ο οποίος κινείται στον στενό πυρήνα των καραμανλικών στελεχών. Παρατήρησε ακόμη ότι «κακώς άνοιξε αυτό το θέμα», καθότι «ο Καραμανλής δεν έχει ανάγκη από καμιά στήριξη», πρόσθεσε όμως ότι «πολύ καλώς φρεσκάραμε τα στοιχεία», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι μετείχε στη σύνταξη και τη διανομή του κειμένου. Σ' αυτό αναπτύσσουν μια σειρά επιχειρημάτων, παραθέτουν στοιχεία και συγκριτικά παραδείγματα, προκειμένου να αντικρούσουν τα λεγόμενα του κ. Στουρνάρα ότι για την κατακόρυφη αύξηση του δημόσιου ελλείμματος φταίει η κακή διαχείριση που έγινε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατά κύριο λόγο τη διετία 2007-9. 
Το κείμενο στηρίχθηκε στο βιβλίο του Γ. Παπαθανασίου (υπουργός Οικονομικών την περίοδο αυτή), που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2010, με τον τίτλο «Με τη γλώσσα των αριθμών - Η αλήθεια για την οικονομία». Εκδόθηκε τότε ως απάντηση των καταγγελιών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου, ότι η Νέα Δημοκρατία όχι μόνον διόγκωσε το έλλειμμα, αλλά στη συνέχεια απέκρυψε το πραγματικό ύψος του.  

με πληροφορίες από την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: