Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Ο αγώνας για τα ΤΕΙ δικαιώνεται

loukeri458.jpgΕίναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η δημοτική αρχή της Κεφαλλονιάς ήταν ο συντονιστής της μεγάλης προσπάθειας να παραμείνουν τα ΤΕΙ στην Κεφαλλονιά.
Αναμφισβήτητο είναι βέβαια και το γεγονός ότι σε αυτό ενεπλάκησαν όλοι όσοι μπορούσαν να προσθέσουν και την παραμικρή βοήθεια ή να ασκήσουν επιρροή στη κυβέρνηση από οποιοδήποτε χώρο για το κοινό "στόχο".  Συγκινιτική & ουσιώδης ήταν και η παρέμβαση της εκκλησίας της Κεφαλλονιάς....

Ο αγώνας αυτός άλλωστε έχει ξεκινήσει ένα χρόνο πριν, όταν όλοι όσοι παρακολουθούσαμε στενά την εξέλιξη για την σύμπτυξη των τμημάτων ή και το κλείσιμο των ΤΕΙ, είχαμε αντιδράσει κάνοντας προσπάθειες για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη για το νησί μας.
Ο Γεράσιμος Αρσένης, πρώην Υπουργός παιδείας και ιδρυτής των ΤΕΙ Κεφαλλονιάς, ήταν επόμενο να είναι και αυτός στη πρώτη γραμμή σε αυτή τη προσπάθεια & δήλωσε ότι η ισχύς έρχεται από την ένωση των δυνάμεων & αυτή τη φορά αποδείχτηκε ότι όταν οι Κεφαλλονίτες είναι ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν πολλά.
Ας αρκεστούμε λοιπόν όλοι, είτε προσπαθήσαμε με το δικό μας τρόπο ο καθένας, είτε απλώς ευχόμασταν για αυτό, να χαρούμε το αποτέλεσμα που έφερε αυτή η τιτάνεια προσπάθεια για το νησί μας, έστω και αν δεν κερδηθούν όλα όσα  ελπίζαμε και ευχόμασταν, αλλά τα περισσότερα από αυτά. 

Σοφία Λουκέρη
Χειρουργός-Οδοντίατρος
Πολιτευτής Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: