Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Άρθρο πρόκληση του Ιφικράτη Αμυρά για τη σύλληψη του αναρχοφλώρου ΝίκουΡωμανού ...

Μακάρι οι εθνικιστές να διέθεταν το αγωνιστικό μένος του 20χρονου αιχμαλώτου πολέμου Νικολάου Ρωμανού ενάντια στο κατοχικό καθεστώς
Προφανώς κινούμαστε σε διαφορετικές ιδεολογικές τροχιές. Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς διεξάγει ταξικό αγώνα. Εμείς διεξάγουμε ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. Αλλά το μίσος ενάντια στο κατοχικό καθεστώς είναι κοινό....

Σε κάθε επανάσταση λαμβάνουν μέρος πολλά μικρά ιδεολογικά ρεύματα, τα οποία όταν συναντηθούν γίνονται ορμητικός ποταμός, με κοινό εχθρό το τυραννικό καθεστώς. Μετά από την ανατροπή του τυραννικού καθεστώτος, οι παλαιοί σύμμαχοι θα συγκρουστούν μεταξύ τους για την νομή της εξουσίας.

Χρέος της επαναστατικής ηγεσίας είναι να χαράσσει τακτική και στρατηγική για τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. Αυτή την στιγμή όποιος καταφέρεται εναντίον του κατοχικού καθεστώτος είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ μας σύμμαχος.

Οι πρόσφατες δηλώσεις που έκανα στην εκπομπή «Μακελειό» αποσκοπούσαν στο να ωθούν όλα τα στρώματα του πληθυσμού σε γενικευμένο πόλεμο εναντίον της κατοχικής ληστοσυμμορίας Σαμαρά.

Σε έναν πόλεμο ζωής ή θανάτου για την σωτηρία του Έθνους, οφείλουμε να εκμεταλλευόμαστε κάθε κτύπημα εναντίον του εχθρού για να γκρεμίσουμε το καθεστώς.

Ως πολιτικός είμαι αντίθετος με την ακροδεξιά, όπως και με την αναρχική ιδεολογία. Αλλά αυτή την στιγμή οιοδήποτε πλήγμα από ακροδεξιούς ή αναρχικούς εναντίον της μισελληνικής κυβερνήσεως Σαμαρά φέρνει εγγύτερα την κατάρρευση της ληστοσυμμορίας.

Και όμως, όπως έχουμε μία καθεστωτική ακροαριστερά η οποία καπηλεύεται τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξεως για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, έτσι εμφανίζεται στο προσκήνιο μία καθεστωτική ακροδεξιά η οποία ομνύει πίστη στην κατοχική νομιμότητα, καπηλευομένη τους ηρωικούς αγώνες πατριωτών και εθνικιστών.

Η καθεστωτική αριστερά μίλησε για προβοκάτορες και πράκτορες που επιζητούν την ανωμαλία. Έτσι χαρακτήρισε την ενέργεια της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Η δε ακροδεξιά χρησιμοποίησε την πάγια ορολογία της, «άπλυτοι», «τσογλάνια», «τρομοκράτες», κλπ.

Το πρόβλημα των ακροδεξιών είναι η ιδεολογία των απαλλοτριωτών ή η πράξη τους; Διότι αν είναι εθνικιστές ή εθνικοσοσιαλιστές τότε θα πρέπει να συμφωνούν μαζί μου στο σύνθημα «Ζήτω το Έθνος, κάτω το κράτος», και στο «Ζήτω το Έθνος, κάτω ο κοινοβουλευτισμός».

Όποιος είναι πραγματικός εθνικο-κοινωνιστής δεν πρέπει να έχει κανένα ηθικό πρόβλημα με τα ένοπλα κτυπήματα ενάντια στο κατοχικό καθεστώς. Μόνοι οι καθεστωτικοί ακροδεξιοί και οι καθεστωτικοί ακροαριστεροί καταδικάζουν την Εθνικο-Κοινωνική Επανάσταση.

Γιατί δεν αποκαλούν άπλυτους, τσογλάνια, και τρομοκράτες την ληστοσυμμορία του Σαμαρά; Γιατί επιφυλάσσουν τέτοιους χαρακτηρισμούς μόνον για τους αναρχικούς;

Αν ήταν πραγματικοί εθνικιστές, πατριώτες, εθνικοσοσιαλιστές, θα έκαναν αυτοί απαλλοτριώσεις για να χρηματοδοτήσουν τον Ιερό Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα. Θα σχεδίαζαν αυτοί βίαια πλήγματα εναντίον του κατοχικού καθεστώτος. Δεν το πράττουν διότι προφανώς δεν είναι εθνικιστές. Είναι ακροδεξιοί με μανδύα εθνικιστού. Είναι κοινοβουλευτικοί ευρωλιγούρηδες με μανδύα εθνικοσοσιαλιστού.

Οι αναρχοαριστεροί διεξάγουν ταξικό αγώνα, αλλά κτυπούν την κατοχική κυβέρνηση. Δεν ισχυρίζονται κάτι άλλο. Αυτό που ισχυρίζονται, αυτό πράττουν. Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να νομιμοποιηθεί στον πολιτικό κόσμο απεκδυόμενη τον ιδεολογικό της πυρήνα. Εγκατέλειψε την Ελληνική Θρησκεία και προσκυνάει την εικόνα ενός εβραίου ραββίνου από την Ναζαρέτ. Εγκατέλειψε την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία και μετετράπη σε κοινοβουλευτική φράξια πραιτωριανών της κατοχικής νομιμότητος.

Το αντεπιχείρημά τους; «Μας πολεμά το καθεστώς, άρα είμαστε σωστοί. Εσύ είσαι λάθος». Όντως το καθεστώς τους πολεμά, διότι ΝΟΜΙΖΕΙ ότι είναι εθνικοσοσιαλιστές. Όταν συνειδητοποιήσει ότι είναι ακροδεξιοί, θα σταματήσει να τους πολεμά και θα συμμαχήσει μαζί τους εις βάρος του Λαού και της Επαναστάσεως.

Το καθεστώς πιστεύει ότι η Χ.Α. θέλει το ανατρέψει. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ούτε την ιδεολογική στροφή της Χ.Α., ούτε τον βαθμό ενσωματώσεώς της στο καθεστώς.

Τί δουλειά έχει η Χρυσή Αυγή να στηρίζει τους πραιτωριανούς εις βάρος των αναρχικών όταν η συμμορία Σαμαρά στέλνει τα ΕΚΑΜ(!) εναντίον των απεργών; Τί δουλειά έχουν αμερικανοί μισθοφόροι της Blackwater να υπερασπίζωνται το κατοχικό κυνοβούλιο; Τα όπλα των ΕΚΑΜ ενάντια στους απεργούς δεν τους πειράζουν; Τα όπλα των μισθοφόρων της Blackwater ενάντια στον Λαό δεν τους πειράζουν; Γιατί δεν αποκαλούν άπλυτους, τσογλάνια, και τρομοκράτες τα ΕΚΑΜ και τους άνδρες της Blackwater;

Το αντεπιχείρημά τους; «Οι αναρχικοί είναι παιδιά πλουσίων οικογενειών, και άρα τεμπέληδες». Το αντίθετο συμβαίνει. Τα παιδιά πτωχών οικογενειών λόγω τεραστίων βιοποριστικών αναγκών δεν έχουν τον χρόνο να αφοσιωθούν στην Επανάσταση. Για να οργανώσεις ένοπλο κτύπημα πρέπει να διαθέτεις χρόνο, ειδικές γνώσεις, και χρήμα. Να συλλέξεις πληροφορίες για τον στόχο, να εξασκηθείς στα όπλα, να στρατολογήσεις τολμηρούς επαναστάτες, να λάβεις αντίμετρα για να αποφύγεις τους πραιτωριανούς, να αποκτήσει η ομάδα σου αυξημένη επιχειρησιακή ικανότητα. Δύσκολα πράγματα για παιδιά πτωχών οικογενειών που ξημεροβραδιάζονται στην μισθωτή σκλαβιά.

Ενώ κάποια παιδιά ευκατάστατων οικογενειών διαθέτουν χρόνο, χρήμα, και γνώσεις για τέτοιου είδους πλήγματα στον εχθρό. Θυσιάζονται για τον Λαό. Αντί αυτό να εκληφθεί υπέρ τους, εκλαμβάνεται εναντίον τους. Οι ακροδεξιοί εξαιτίας ιδεολογικών αγκυλώσεων πιστεύουν ότι στις επαναστάσεις δεν λαμβάνουν μέρος οι ευκατάστατοι πολίτες. Λές και τις επαναστάσεις τις κάνουν πάντα οι πτωχοί.

Δεν κατανοούν ότι η Επανάσταση είναι κυρίως συναισθηματικό και ψυχολογικό φαινόμενο, και δευτερευόντως ταξικό και οικονομικό.

Την στιγμή που κάποιες μητέρες αναρχικών δηλώνουν ότι τα παιδιά τους αγωνίζονται για τον Λαό εναντίον ενός σάπιου συστήματος, παρουσιάζονται κάποιοι ηλίθιοι στα μμε και ερμηνεύουν την αγωνιστική στάση των αναρχικών της ΣΠΦ ως εκπορευομένη από διαλυμένες και προβληματικές οικογένειες.

Τέτοιου είδους ψυχανάλυση μόνον από ραγιάδες θα μπορούσε να προέλθει. Αντί να κοιτάξουν την καμπούρα τους, αντί να ντρέπωνται για τον ραγιαδισμό τους, ισχυρίζονται ότι οι οικογένειες των αναρχικών είναι προβληματικές.

Από διαλυμένες και προβληματικές οικογένειες προέρχονται οι ψηφοφόροι του Πασοκ και της ΝΔ διότι μόνον προβληματικά άτομα ψηφίζουν ακόμη Πασοκ και Νέα Δημοκρατία. Και όσες οικογένειες ψηφοφόρων τους δεν είναι διαλυμένες, σύντομα θα διαλυθούν από τα οικονομικά μέτρα της κατοχικής κυβερνήσεως.

Όσοι αναρχικοί κρατούνται στην ΓΑΔΑ είναι αιχμάλωτοι πολέμου και πρέπει να τους απελευθερώσουμε. Και σε τελική ανάλυση γιατί ενοχλούνται κάποιοι ακροδεξιοί από την αλληλεγγύη κάποιων αριστερών κινημάτων προς τους αναρχικούς αιχμαλώτους πολέμου και δεν ενοχλούνται από την απουσία αλληλεγγύης μερίδας του εθνικιστικού χώρου σε φυλακισμένους συναγωνιστές;

Αντί η ακροδεξιά και η Χρυσή Αυγή να ντρέπεται που έχει αφήσει δεκάδες εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές ακάλυπτους όταν τους φυλακίζει το κατοχικό καθεστώς, χωρίς την παραμικρή επίδειξη αλληλεγγύης, χωρίς να ζητά την αποφυλάκισή τους, χωρίς να συγκεντρώνει τον κόσμο της έξω από την ΓΑΔΑ και με δυναμικές διαδηλώσεις να ζητά απελευθέρωση εθνικιστών, αντ' αυτού τί πράττει; Κατηγορεί αριστερές οργανώσεις επειδή πράττουν το καθήκον τους, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι αιχμάλωτοι πολεμου.

Εγώ που προέρχομαι από την επαναστατική αριστερά, δηλώνω ότι όσοι εθνικιστές αιχμαλωτιστούν από την κατοχική ληστοσυμμορία για πράξεις εναντίον των δωσίλογων, θα με βρουν αλληλέγγυο. Εμπράκτως. Θα καταθέσω ως μάρτυς υπερασπίσεως στα κατοχικά δικαστήρια. Θα τους υπερασπιστώ δημοσίως ως πολιτικός καταγγέλοντας ότι είναι αιχμάλωτοι πολέμου. Θα ζητήσω την απελευθέρωσή τους. Ας είμαστε σε αντίθετα στρατόπεδα. Ας έχουμε ένα σωρό ιδεολογικές διαφορές. Όταν τέθηκε το ζήτημα ποιό κόμμα να τεθεί εκτός νόμου, το Πασόκ ή η Χρυσή Αυγή, πήρα ξεκάθαρη θέση: Το Πασόκ. Δεν έχω αλλάξει θέση.

Καλά θα κάνουν στην Χρυσή Αυγή, αν όντως είναι εθνικιστές, να μην καταφέρωνται εναντίον των αναρχικών με τέτοια χυδαία φρασεολογία. Να κοιτάξουν τα δικά τους σφάλματα. Να επιδεικνύουν αλληλεγγύη όταν φυλακίζωνται εθνικοσοσιαλιστές, και να τους υπερασπίζωνται με παρρησία.

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ τί να πεί κανείς; Πρίν αποκαλυφθεί ποιός ευρίσκετο πίσω από τις πρόσφατες ένοπλες ενέργειες, είχαν εκδώσει ανακοίνωση με το γνωστό σταλινικό ύφος: κρύβονται πράκτορες και προβακάτορες! Και τώρα που απεκαλύφθη ότι ήταν 20χρονα παιδιά, δεν συγκινούνται. Συνεχίζουν με το ίδιο σταλινικό ύφος.

Αν υπάρχουν πράκτορες και προβοκάτορες στην Ελλάδα, μάλλον θα πρόκειται για σταλινικά μέλη του ΚΚΕ.

Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος για να επιτρέπει στον κάθε δωσίλογο και προδότη τύπου Δένδια να κατέχει το μονοπώλιο των όπλων, και μετά να κατηγορεί τους επαναστάτες επειδή φέρουν όπλα;

Η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ αναγνωρίζοντας το μονοπώλιο της βίας και των όπλων στο κατοχικό καθεστώς, νομιμοποιούν την ξένη κατοχή.

Αλληλεγγύη προς όλους τους αιχμαλώτους πολέμου. Αλληλεγγύη προς τους επαναστάτες που πλήττουν το κατοχικό καθεστώς. Είτε αναρχικούς, είτε εθνικιστές.

Μακελειό

Δεν υπάρχουν σχόλια: