Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τι δουλειά έχει η Δαμανάκη να επαναφέρει το θέμα του κατώτατου μισθού ;;;

Πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε κλείσει το θέμα με τη μείωση του κατώτατο μισθού των 586 ευρώ λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του γ.γ. του υπ. Οικονομικών, Γ. Μέργου ότι πρέπει να υπάρξει μείωση, μια δήλωση που είχε αποδοκιμαστεί από όλους.
...
Ξαφνικά έρχεται η Ελληνίδα επίτροπος, Μ. Δαμανάκη, που κανονικά δε θα έπρεπε να ανακατεύεται, και λέει ότι «η θέση της Κομισιόν για το ζήτημα του κατώτατου μισθού τελικά αφήνει το θέμα ανοιχτό, και επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου πριν από τις όποιες αλλαγές».

«Έχω καταστήσει σαφές και στην Κομισιόν ότι περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν. Αντίθετα, η Ελλάδα χρειάζεται δίκτυο προστασίας ανέργων και απόρων. Το μήνυμα αυτό μεταφέρω προς κάθε πλευρά. Θέλω όμως να επισημάνω πως σίγουρος δρόμος για να αποφύγουμε στο μέλλον τις οποιεσδήποτε πιέσεις είναι να συγκεντρωθούμε χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας» δηλώνει η κ. Δαμανάκη.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα επίτροπο, η Κομισιόν δεν το έχει κλείσει το θέμα και το αφήνει στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου. Δηλαδή τι; Μας λένε να κάνουμε διάλογο για να αποφασίσουμε τελικά να μειώσουμε το μισθό; Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνουμε. Ωστόσο, επειδή η κ. Δαμανάκη έχει μια επίσημη θέση και ακούει τι γίνεται στις Βρυξέλλες, οφείλουμε να δώσουμε προσοχή, όμως, η δήλωσή της προκάλεσε σάλο και ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε με την κυβέρνηση: «Η σημερινή συνέντευξη της Ελληνίδας επιτρόπου κ. Δαμανάκη επιβεβαιώνει ότι το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού είναι ανοιχτό για την Κομισιόν. Ενώ ταυτόχρονα αφήνει έκθετο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος δηλώνει με κάθε ευκαιρία την απόλυτη προσήλωσή του στο μνημονιακό πρόγραμμα. Κατ’ ουσίαν η κ. Δαμανάκη προαναγγέλλει περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και λήψη νέων μέτρων» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου φταίει ο Σαμαράς αν η Δαμανάκη λέει ότι θέλει.

Κάποιος, λοιπόν, ας μας ξεκαθαρίσει επισήμως τι γίνεται διότι δε μπορεί να παίζουν με το λιγοστό ψωμί χιλιάδων πολιτών που παίρνουν 586 ευρώ. Ιδίως αυτοί που πληρώνονται από 4 χιλιάδες ευρώ και πάνω το μήνα.

«Δεν θίγεται ο κατώτατος μισθός. Ο κατώτατος μισθός όπως έχει διαμορφωθεί από το 2012 στα 586 ευρώ δεν παραβιάζεται», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Επιπλέον διεμήνυσε ότι «προετοιμάζεται η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών μέσα από τις εφορίες. Από το 2014 θα αναζητούνται ενιαία οι ασφαλιστικές εισφορές». Δε φτάνει, όμως, ο κ. Βρούτσης. Ή πρέπει να κλείσει το θέμα του κατώτατου μισθού εδώ και τώρα ή θα πρέπει να βάζουν φωτιές τύποι σαν τον Μέργο ή τη Δαμανάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: