Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής ήταν GAY και είχε Ελληνα εραστή !!!

Ο βασικός αντίζηλος της Χιουρέμ Σουλτάν, στην καρδιά αλλά και στο πληθωρικό κρεββάτι του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, ήταν ένας Έλληνας που έγινε βεζίρης!
Το όνομά του ήταν ...
Πάργαλης Ιμπραήμ και ήταν χριστιανός ορθόδοξος γιος ενός Έλληνα ψαρά από την Πάργα της Ηπείρου...
Ο Έλληνας εραστής του σουλτάνου Σουλεϊμάν, είχε πουληθεί σαν σκλάβος από πειρατές στην αυτοκρατορική αυλή. Από την παιδική του ηλικία, έγινε έμπιστος φίλος, του νεαρού τότε Σουλτάνου, γερακάρης του, Βεζίρης του οθωμανικού κράτους, γαμπρός του μετά το γάμο του με την αδελφή του Σουλεϊμάν, Χατιτζέ και εραστής του ίδιου.
Είχε ένα τραγικό τέλος αφού δολοφονήθηκε από το χέρι του ίδιου του Σουλεϊμάν.
Όπως γράφει και ο Άντονι Α. Γκούντμαν (Anthony A. Goodman) στο βιβλίο του "Shadow of a war" ήταν αχώριστος με τον Σουλτάνο από τα χρόνια της μοναχικής εφηβείας και των δύο τους
Σύμφωνα με το βιβλίο ο μεγαλύτερος εχθρός της Χιουρέμ ήταν ο Ιμπραήμ, στον οποίο έβλεπε έναν ισχυρό αντίπαλο στην καρδιά του Σουλεϊμάν.
Τα δύο αγόρια λάτρευαν την ανάγνωση και περνούσαν πολλές ώρες μαζί μελετώντας ιστορία, έχοντας ίνδαλμα τον Μέγα Αλέξαντρο και διαβάζοντας φωναχτά ο ένας στον άλλο.
Ο Ιμπραήμ ψυχαγωγούσε τον Σουλεϊμάν τραγουδώντας του και παίζοντας του βιολί.
Ψάρευαν, κυνηγούσαν, κολυμπούσαν, έτρωγαν μαζί και πολλές φορές μοιραζόντουσαν το ίδιο κρεββάτι εξερευνώντας τη σεξουαλικότητά τους μέχρι τη στιγμή που το ενδιαφέρον του Σουλτάνου στράφηκε στο χαρέμι του με σκοπό την απόκτηση διαδόχων.
Αλλά ακόμα και τότε περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας και της νύχτας μαζί.
"Ο Σουλεϊμάν εξαρτιόταν από την πίστη του μακρόχρονου φίλου του...Ο Ιμπραήμ, ασχέτως από τους τίτλους που τον συνόδευαν, συνέχισε να είναι ο πιο πιστός του φίλος, σύμβουλος, αδελφός του και συχνά εραστής του. Τα ήθη της Οθωμανικής Τουρκίας δεν ήταν διαφορετικά από αυτά της αρχαίας Σπάρτης όπου στις συνθήκες μάχης ήταν πολύ πιο πιθανό ένας πολεμιστής να κάνει ότι μπορεί προκειμένου να μην ντροπιάσει τον εαυτό του, παρουσία του εραστή του" γράφει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.
Για την πτώση και την εκτέλεση του Ιμπραήμ λόγω υποψιών προδοσίας, πολλοί υποδεικνύουν ως υπεύθυνη την Χιουρέμ και την επιρροή της στον Σουλεϊμάν.
Κάποιοι άλλοι, αναφέρουν ότι αυτό συνέβη όταν ο Σουλτάνος ανακάλυψε την ερωτική σχέση του Ιμπραήμ με τον Βενετό έμπορο, πρεσβευτή και έμπιστο του οθωμανικού παλατιού και πολιτικού συνδέσμου του με πολλές ευρωπαϊκές αυλές, Λουδοβίκο Γκρίτι.
Μετά την εκτέλεση του, ο Σουλεϊμάν, μετανιωμένος, εξέφρασε τον πόνο του σε πολλά από τα ποιήματά του, τα οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο Mουχιμπί, το οποίο μεταφράζεται περίπου ως "εραστής" ή "αγαπημένος".
Το ίδιο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στα ερωτικά του ποιήματα απέναντι στη Χιουρέμ.

Radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: