Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Στον ανακριτή τα δύο καθήκια που έκαψαν την Marfin...

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τα τραγικά γεγονότα στην Marfin στη οδό Σταδίου. Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνει βαριά αδικήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη.
 Ο ένας τουλάχιστον εκ των δυο κατηγορουμένων δεν...αποκλείεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία από τις ανακριτικές αρχές, προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπερασπιστική τους γραμμή. Ανακριτής και εισαγγελέας μετά τις απολογίες των δυο κατηγορουμένων θα αποφασίσουν για τον αν θα προφυλακιστούν ή όχι. 
 
Οι δικαστικές αρχές, που αρχικά είχαν καλέσει τέσσερα άτομα ως υπόπτους, κατέληξαν στους συγκεκριμένους δυο κατηγορούμενους αξιοποιώντας μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, αναλύοντας στοιχεία από φωτογραφίες και οπτικό υλικό από το σημείο του εγκλήματος.  Οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο του εμπρησμού είναι συγκλονιστικές.
 
«Γιατί το κάψατε ρε παιδιά; Είπαμε να τους φοβερίσετε, όχι να το κάψετε ή να τους κάψετε...» είναι τα λόγια γυναίκας μέσα στο Μετρό που φέρεται να συμμετείχε την επίθεση και περιγράφει μία οικονομολόγος στην κατάθεση της. Συγκλονιστική όμως είναι και η μαρτυρία εργαζομένου στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, για όσα συνέβησαν στη Μαρφίν : «Με το που καταφέραμε να σβήσουμε τη φωτιά βλέπω ξαφνικά να σκάει μια δεύτερη μολότοφ. Είδα ότι την πέταξε άλλο νεαρό άτομο. Στο πρόσωπό του φορούσε μάσκα του σκι και μια μαύρη μάλλον μπλούζα για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου του. Όταν με πλησίασε τον έπιασα από τον ώμο και του είπα: τι κάνετε ρε; Έχει κόσμο πάνω» και εκείνος μου απαντάει: «θα σας κάψουμε όλους».
 
Στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρίες που αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των δραστών (σε μία περίπτωση κατά 97%), ενώ, σε καταθέσεις γίνεται αναφορά στην παρουσία μίας γυναίκας αλλά και ενός καθοδηγητή, ενός ψηλού άνδρα, ο οποίος, είχε σακίδιο και φορούσε καπέλο τζόκεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: