Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Scripta manent για τον Μιονί και τους διαχειριστές

Σύγχυση ως προς τις γραμμές υπεράσπισης επικρατεί μεταξύ του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, των συνδιαχειριστών του fund CMA και των συνεργατών τους στο δίκτυο εταιριών με δραστηριότητα από την Αθήνα και τη Γενεύη ως τις Βερμούδες, τα Κέιμαν, τις Μπαχάμες και τους άλλους εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους.....


Επειτα από μήνες αμφιταλαντεύσεων, η συνεργάτης του CMA Μ. Παντελή υποστηρίζει, με την αγωγή της προς τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι ήταν μόνο «χρήστης internet» για παρακολούθηση του επίμαχου λογαριασμού 550.000.000 δολαρίων και όχι εξουσιοδοτημένος διαχειριστής του.

Σε παρόμοια γραμμή, προσωπικός φίλος και δικηγόρος, αλλά και άμεσος εταιρικός συνεργάτης του κ. Μιονί, αποδέχεται μόνον τη σύνδεσή του με έναν λογαριασμό 5.390.000 δολαρίων ως πληρεξούσιος του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία. Οπως αποκάλυψε το «Βήμα», αποδέχεται, σαν «μικρότερο κακό», να συνδεθεί με την εταιρία STABRI των 5.390.000 και με έδρα την… Τορτόλα των Παρθένων Νήσων, ενώ αποφεύγει μετά βδελυγμίας «το μεγαλύτερο κακό» της εμπλοκής του ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της CMA Βερμούδων. Προς τροφοδότηση δε της σύγχυσης, ο ίδιος συνεργάτης του κ. Μιονί αναπαράγει το επιχείρημα ότι το CMA βρισκόταν υπό την ομπρέλα της EFG του ομίλου Λάτση.

Ομως είναι έτσι; Ασφαλώς όχι! Γιατί, πέρα από τα αναμφισβήτητα στοιχεία που έχει ήδη παρουσιάσει η «δ», νεότερες πληροφορίες δείχνουν ότι δύο στελέχη του CMA, με αρχικά Γ.Π. και Μ.Κ. (τα στοιχεία τους στη διάθεση της εφημερίδας), φέρεται ότι έχουν δηλώσει, σε ανύποπτο χρόνο, τα ακριβώς αντίθετα. Εχουν υπογραμμίσει, πρώτον, ότι (εκτός της STABRI) ο δικηγόρος ήταν «ένας από τους τρεις βασικούς διαχειριστές του CMA». Δεύτερον, ότι το CMA «πωλήθηκε στον όμιλο EFG, διατηρώντας όμως ανεξάρτητη διαχείριση». Και, ως γνωστόν, scripta manent!


εφημερίδα δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: