Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Μπουτάρης ...κόκκινη καλτσούλα σκουλαρίκι και Κεμάλ !!!

Δεν εξέπληξε τους συνομιλητές του, με εξαίρεση μόνο κάποιους δημοσιογράφους που έσπευσαν να σχολιάσουν τα τατουάζ, το σκουλαρίκι και τις κόκκινης απόχρωσης κάλτσες του. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αυτοπροσδιοριζόμενος ως ειλικρινής φίλος της Τουρκίας κι εταίρος της
Ευρώπης, φρόντισε να μας βγάλει ... “ασπροπρόσωπους” κατά την επίσκεψή του στην γειτονική Τουρκία, διαβεβαιώνοντας ότι θα διασφαλίσει με νύχια και με δόντια την “κοινή πολιτιστική μας κληρονομιά”… Τα εκατομμύρια λείψανα των σφαγμένων Γηγενών από τις τουρκογερμανικές γενοκτονίες δηλαδή.

Σε δηλώσεις του ο Γ.Μπουτάρης επανέλαβε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδόμησης της πλατείας Ελευθερίας, απ’ όπου ξεκίνησε το κίνημα των Νεοτούρκων, (τους ιδρυτές του ναζισμού δηλαδή) καθώς και το Μέγαρο, όπου έμεινε εξόριστος ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ ο Β΄, καθώς και άλλα οθωμανικά μνημεία. Για οποιασδήποτε εργασία στα μνημεία αυτά πρέπει να δοθεί άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία, είπε.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού με τον οποίο συναντήθηκε δήλωσε ότι το σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί υπογραμμίζει την κοινή πολιτιστική κληρονομιά των δύο χωρών, ζήτησε δε από το Δήμαρχο να δοθεί η ονομασία «Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ» στην πλατεία που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του Ατατούρκ. Ωστε να τιμηθεί ο υπάνθρωπος που ο Χίτλερ χαρακτήριζε δάσκαλο δικό του αλλά και του Μουσολίνι. Να τον χαίρεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: