Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Δεν ήξερε, δεν ρώταγε η κ. Ακρίτα για το «τρολ»

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Αγαπητή κ. Ακρίτα,
Διάβασα με προσοχή το άρθρο σας της 22/2/13 στα «ΝΕΑ» «Ο Φαήλος και το τρολ», με όλες τις προσβολές που περιλαμβάνει.
Με συγκινεί που αναγνωρίζεται μαγκιά στο ύφος μου, τιμή στην πειραϊκή ανατροφή μου, τρεις γενιές του λιμανιού, και στην αρβανίτικη καταγωγή μου. Μελέτησα και την ιερή αγανάκτηση και την κοινωνική σας ευαισθησία για την δήθεν «προσβολή» μου σ’ έναν πολίτη, που «στα σκατά κολυμπάει και προσπαθεί να επιβιώσει», όπως γράψατε, συγκινημένη από το δράμα του πονεμένου γιου, που ήθελε κάνοντας μαύρο χιούμορ, να μου στείλει το πτώμα του δυστυχούς πατέρα του, όταν πεθάνει, ως πεσκέσι, γιατί τον ταλαιπωρεί ο ΕΟΠΥΥ....
Του Τελώνου και του Φαρισαίου σήμερα που σας γράφω, όλως τυχαίως.
Είδα εξαρχής, αυτό που εσείς δεν είδατε, πως επρόκειτο για ψευδώνυμο διαδικτυακό προβοκάτορα.Πως κανένας «πονεμένος» δεν υπήρχε. Διότι 1) ο Έλληνας δεν κάνει πλακίτσα με τον θάνατο του πατέρα του και 2) μια γρήγορη ματιά στο προφίλ του, όπου χαβαλέδιαζε με την Eurovision, το …στήθος της Βανδή κλπ, έδειχνε πως όλη η προσωπική «τραγωδία» του, ήταν κοινώς «μούφα».
Εσείς, ίσως λόγω σεναριογραφίας, έχετε συνηθίσει να παίρνετε στα σοβαρά φανταστικούς χαρακτήρες. Εγώ όχι. Εσείς ίσως περιμένετε να ενημερωθείτε για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ από διαδικτυακούς καλικάντζαρους. Εγώ όχι, κι έχω σταθερή αντινεοφιλελεύθερη θέση υπέρ της δημόσιας υγείας και παιδείας. Υπάρχουν τα κείμενα μου. Και δεν μιλούσα με πολίτη για την Υγεία αλλά μ’ έναν προβοκάτορα που παρίστανε τον αναξιοπαθούντα.
Και ήταν και συριζαίος ο καλικάντζαρος, ερίτιμος κι ευαίσθητη κυρία των Βορείων Προαστίων. Διότι βγήκαν στη φόρα οι ευχές του κι οι εκκλήσεις του προς την κ. Δούρου και τον κ. Τσίπρα να μην …προδώσουν τις προσδοκίες του, κυρίως όμως βγήκαν στην φόρα οι αλλεπάλληλες φωτογραφίες του σε εξορμήσεις του μέσα σε λίγους μήνες στην Μύκονο, στην Βενετία, στην Φλωρεντία, σε χιονοδρομικά κέντρα, παραλίες και θέρετρα, όπου έπνιγε τον πόνο του, ο δυστυχής «γιος». Τον βγάλανε στα μανταλάκια τον φίλο σας τον «Ρασκόλινικοβ».
Η αλήθεια είναι πως ζώντας σε ένα πανωσήκωμα γονική παροχή στον Κορυδαλλό, δεν έχω την ευαισθησία που γεννιέται μόνο στις επαύλεις της ελληνικής «προόδου», όπου ζείτε εσείς, για ψεύτες, τρολ που υποδύονται τους πονεμένους και ξαποστέλνουν το πτώμα του πατέρα τους πεσκέσι, ως χιούμορ και χάριν αντιπολιτευτικού επιχειρήματος. Δεν με ενοχλεί το ψευδώνυμο, ούτε η γνώμη σας αλλά η υποκρισία.
Εγώ δεν το έχαψα και του απάντησα αναλόγως. Εσείς το χάψατε και το κατάπιατε αμάσητο. Κι όταν γίνανε τα αποκαλυπτήρια για τον πολυτελή τουρίστα και δικαιώθηκε η δική μου επιμονή, δείξατε καταγωγή εκ Μιλήτου: «ενώ είσαστε ευφυής, συμπεριφερθήκατε σαν να μην είσαστε». Δικό σας πρόβλημα.
Αν ήμουν «προοδευτικού» ήθους, θα του έλεγα να πάρει «τα τέτοια μου», όπως είπε ο βουλευτής σύζυγος σας σε αληθινό πολίτη που είχε μπροστά στα μάτια του στα Τρίκαλα. Εγώ, ως «κακός» εθνικιστής, κεντροδεξιός, ό,τι σας βολεύει, έχω μάθει να σέβομαι τους αληθινούς ανθρώπους με αληθινά προβλήματα και να ‘μαι ανελέητος με τους υποκριτές και τους ψεύτες.
Κι εν κατακλείδι, σε πλήρη απόδειξη του δίκιου μου, ο «προστατευόμενος» σας, μετά το ξεβράκωμα, διέγραψε τον λογαριασμό του κι εξαφανίστηκε αλλά εσείς ακόμη πουλάτε συμπόνια για τον ψεύτη. Όπως έγραφε ο ίδιος στο προφίλ του, σχολιάζοντας το καφεδάκι που πετάχτηκε να πιει στη Βιέννη, για να πνίξει τον πόνο του για τον «πατέρα» του, «τρε μανιφίκ»!

Δημοσιεύθηκε στο Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: