Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Απαγχονίστηκε ο Μπερεζόφσκι ;

Οι βρετανικές Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Ρώσος μεγιστάνας και ορκισμένος αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν να απαγχονίστηκε. Σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ...πως "τα αποτελέσματα της αυτοψίας που διενεργήθηκαν από έναν παθολόγο του υπουργείου Εσωτερικών αποκάλυψαν ότι τα αίτια του θανάτου σχετίζονται με απαγχονισμό. Το θύμα δεν έχει σημάδια πάλης πριν από το θάνατό του".

Εναντίον του Μπερεζόφσκι είχαν γίνει πολλές απόπειρες δολοφονίας και κυκλοφορούσε πάντοτε συνοδεία σωματοφυλάκων, πολλοί εκ των οποίων προέρχονταν από τη γαλλική Λεγεώνα των Ξένων. Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι ήταν αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις επί Γέλτσιν, ο οποίος είχε πέσει σε δυσμένεια όταν ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας ο Βλάντιμιρ Πούτιν κι από το 2000 ζούσε στη Βρετανία.

Πέρυσι ο Μπερεζόφσκι σε βρετανικό δικαστήριο αποζημίωση 3 δισεκατομμυρίων στερλινών από το συμπατριώτη του, επίσης μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς κατηγορώντας τον ότι τον εκφόβισε να πουλήσει μετοχές του στον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Σιμπνέφτ. Έχασε, όμως, τη δίκη αφού το δικαστήριο τον έκρινε "εγγενώς αναξιόπιστο" μάρτυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: