Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Οι καταγγελίες, ο εκβιασμός Κεδίκογλου και οι αντιδράσεις Παπαγιάννη

Από την στιγμή που μπήκαν στο χώρο των blogs οι δημοσιογράφοι όλο τέτοια θα διαβάζεται...να τους χαίρεστε εσείς που τους δίνετε κλικ...

Συνεχίζεται ο θόρυβος μετά την προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Θόρυβο προκαλεί δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο γνωστός δημοσιογράφος φέρεται να εκβίασε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση.
Συνέχεια στο θέμα έδωσε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός “Real FM” στον οποίο μίλησε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, επιβεβαιώνοντας με καταγγελίες το θέμα....

«Επί δύο μήνες λοιδορήθηκα, όπως δεν έχει λοιδορηθεί όχι πολιτικός αλλά απλός πολίτης. Με προσβολές εναντίον της αξιοπρέπειάς μου κάθε μορφής. Καμία σχέση με πολιτική κριτική. Αυτό που είπα και όταν με ρώτησαν δημοσιογράφοι γιατί συγκεκριμένο blog μου κάνει τέτοιου είδους επιθέσεις, είχα πει ότι εγώ δεν πληρώνω νταβατζίσκους, δεν με φιμώνει κανένα φίμωτρο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.
Το θέμα ήρθε στο φως ύστερα από ανάρτηση ενημερωτικής ιστοσελίδας στην οποία ανέφερε ότι «ο δημοσιογράφος – διαχειριστής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Fimotro επιχείρησε να εκβιάσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αντικείμενο της έρευνας της Δικαιοσύνης θα είναι σε πρώτη φάση να εξακριβωθεί αν το αδίκημα έχει διαπραχθεί ή όχι και στη συνέχεια, αν ναι, από ποιον». Την εντολή έδωσε χθες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παναγιώτα Φάκου ώστε να διεξαχθεί η προκαταρκτική εξέταση.
Για να τηρηθεί η αντικειμενικότητα και η δεοντολογία, ο “Real FM” επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Παπαγιάννη ο οποίος φέρεται να διαχειρίζεται το ενημερωτικό ιστολόγιο “fimotro”.
«Μετά το πρωτοσέλιδο με φωτογραφίες από το σπίτι μου, το οποίο παρανόμως φωτογράφησαν και δημοσιοποίησαν, θέτοντας σε κίνδυνο και εμένα και την οικογένειά μου, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο σήμερα για εκβίαση του Σίμου Κεδίκογλου από εμένα, από το δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη, ενώ διετάχθη προκαταρκτική εξέταση, όχι για εμένα, αλλά για δημοσιεύματα που φέρουν το συγκεκριμένο blog fimotro να ζητά χρήματα και να εκβιάζει το Σίμο Κεδίκογλου. Ήδη έχω προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνύσεις κατά του δημοσιογράφου Χρήστου Ράπτη και του εκδότη της εφημερίδας Espresso», υποστήριξε. Διατύπωσε μάλιστα τον ισχυρισμό ότι πίσω από τη «στοχοποίησή» βρίσκεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο και σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο: «Εκβίασε τον Σίμο Κεδίκογλου» και σε υπότιτλο επισημαίνει ότι «ζητούσε 4.000 ευρώ για να μην επιτίθεται από το blog του Fimotro στον κυβερνητικό εκπρόσωπο».
H εφημερίδα γράφει μεταξύ άλλων: «Σαν σωστός “αρουραίος” της παραδημοσιογραφίας, ο Παπαμπλόγκερ, κατά κόσμον Γιάννης Παπαγιάννης, έχει μάθει να κρύβεται στους ρυπαρούς “υπονόμους” των ανώνυμων blogs και να επιδίδεται σε συστηματικούς εκβιασμούς μέσω του διαδικτύου. Ως λασπολόγος όμως, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η λάσπη που πέφτει στον ανεμιστήρα σχεδόν πάντα επιστρέφει στον “αποστολέα” της! Τις τελευταίες ημέρες άλλωστε έχει αρχίσει να σφίγγει επικίνδυνα ο κλοιός γύρω από τον “γνωστό – άγνωστο” του Διαδικτύου που φαίνεται πως το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος, αλλιώς δεν εξηγούνται οι σπασμωδικές κινήσεις στις οποίες έχει αρχίσει να επιδίδεται». 

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: