Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Παντέλη κατά Παπακωσταντίνου στην προανακριτική

Σφοδρά πυρά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου - ως αποκλειστικά υπεύθυνο για το διασυρμό της - εκτόξευσε κατά την κατάθεσή της στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, η φερόμενη ως συνδιαχειρίστρια του μεγαλύτερου λογαριασμού - 550 εκ. ευρώ - της λίστας Λαγκάρντ Μαρία Παντελή....

Μάλιστα, εισερχόμενη χθες το πρωί στην αίθουσα της συνεδρίασης, η κ. Παντελή απάντησε στις ερωτήσεις των κοινοβουλευτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για κατασυκοφάντηση που έχει υποστεί η ίδια και η οικογένεια της.

Επέρριψε ευθύνες για το διασυρμό της στον κ.Παπακωνσταντίνου, καθώς, όπως υποστήριξε, «εκείνος με κατονόμασε ως ένα από τα 10 πρόσωπα μεγαλοκαταθετών που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ και δήλωσε ότι του προκάλεσαν εντύπωση, ενώ ήξερε από την αρχή ότι ήμουν user Internet και τίποτα παραπάνω».

Όπως ανέφερε η κ. Παντελή έχει κάνει ήδη αγωγή κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών γιατί εκείνος ήταν «η αιτία όλης της κατασυκοφάντησης της και την εμπλοκής της στην υπόθεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η κ. Παντελή ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη από τα μέλη της Προκαταρκτικής αναφορικά με το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτας Παπανδρέου και απάντησε πως δεν είχε δει ποτέ το συγκεκριμένο όνομα καθώς η ίδια παρακολουθούσε τις κινήσεις των εμβασμάτων από τράπεζα σε τράπεζα και όχι τους δικαιούχους μεριδίων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης, πως η κ. Παντελή διευκρίνισε πως τα 550 εκ. ευρώ δεν πέρασαν από ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα και ότι μόνο η μία εκ των εταιριών του hedge fund είναι ελληνικών συμφερόντων.

Νωρίτερα μάλιστα, η κ. Παντελή φέρεται να είχε ενημερώσει τα μέλη της Προκαταρκτικής για το ιστορικό της στην εταιρεία. Ανέφερε πως ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία του κ.Σάμπι Μιώνι το 2006 ως internet user - δηλαδή το πρόσωπο που είναι εξουσιοδοτημένο από τον κάτοχο του λογαριασμού να έχει πρόσβαση (δικαίωμα επισκόπησης) στο λογαριασμό μέσω διαδικτύου - και αποχώρησε από αυτήν, το 2009, όταν η εταιρία πέρασε στον όμιλο Λάτση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η κ. Παντελή παραδέχθηκε πως δεν «έλυσε» τη σιωπή της νωρίτερα, καθώς θεωρούσε ότι «ήταν τόσο αβάσιμα αυτά που γράφονταν που θα σταματούσαν κάποια στιγμή». «Περίμενα να φύγει όπως ήρθε αυτή η ιστορία. Αναγκάστηκα όμως να μιλήσω μήπως και σταματήσει ο διασυρμός. Εφτασαν κάποιοι να γράφουν ότι είμαστε στο Παρίσι σε σπίτι με πισίνα και κάνουμε διακοπές. Ηρθαν να δούνε πως ζούμε; Να διαπιστώσουμε πως ζούμε;. Τα παιδιά μου σε δημόσιο σχολείο πάνε. Ο σύζυγος μου γυρίζει τον κόσμο με 10 βαλίτσες για να πουλήσει γυαλιά. Και όμως έχουμε ακούσει τα πιο απίθανα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: