Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ποιοι φοβούνται τον Καραμανλή ;

Τις τελευταίες ημέρες, επιχειρείται μία προσπάθεια στόχευσης και πολιτικής εξουδετέρωσης του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Οι διαρροές για τα ευνοϊκά σχόλια του κ. Κώστα Καραμανλή για το πρόσωπο του κ. Αλέξη Τσίπρα αλλά και η παραφιλολογία που τα συνοδεύει, έχουν στόχο να ... διαρρήξουν τις σχέσεις του πρώην Πρωθυπουργού με τον πυρήνα της συντηρητικής παράταξης.
Σήμερα η εφημερίδα τα ΝΕΑ, με άρθρο του κ.Μητρόπουλου, αφήνει σαφή υπονοούμενα για συμφωνία Καραμανλή-Τσίπρα, με τον πρώην Πρωθυπουργό να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πρόταση μάλιστα του κ.Τσίπρα.
Η ενόχληση του κ.Καραμανλή είναι δεδομένη αφού έχει αντιληφθεί ότι αυτή η παραφιλολογία υποδαυλίζεται από το Μαξίμου και τους εκεί κατοικοεδρεύοντες «Σαμαροφύλακες».
Όταν μάλιστα έχει δηλώσει ,ρητά και ξεκάθαρα, ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Γνωρίζει επίσης ότι πρόθυμα την αναμεταδίδουν τα ΜΜΕ ,αυτών που ο ίδιος χαρακτήρισε ως ''νταβατζήδες'', ενώ έχει αντιληφθεί ότι και οι επιθέσεις του κ.Στουρνάρα εναντίον της διακυβέρνησης του, εκπορεύτηκαν από τα ίδια κέντρα.
Το εν Ελλάδι άτυπο αλλά και εμφανές Γερμανικό Κόμμα, με συντονιστή τον κ.Σημίτη, έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον κ.Καραμανλή από πολύ παλιά. Παράλληλα τον θεωρεί απειλή για το εγγύς μέλλον, αφού οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν πολλά και αποκαλύπτουν πολλά περισσότερα.
Γνωρίζουν ότι η επιρροή του κ.Καραμανλή στο στελεχιακό δυναμικό αλλά και στους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς έχει καταλυτική σημασία και προσπαθούν να την αποδυναμώσουν και να την ακυρώσουν.
Μέσα σε όλα αυτά πέτυχαν να εκμεταλλευθούν και την χρόνια ανασφάλεια του κ.Σαμαρά, που βλέπει παντού εχθρούς και υπονομευτές, και κατάφεραν να τον πείσουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός αποτελεί απειλή και για τον ίδιο.
Η πρόσκληση του κ.Τσίπρα στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ενέτεινε την ανασφάλεια του κ.Σαμαρά αλλά έδωσε και την ευκαιρία σε κάποιους να επαναφέρουν σενάρια προκειμένου να πλήξουν τον πρώην Πρωθυπουργό.
Μάλιστα το Μαξίμου, θα προτιμούσε να είναι μόνο ο κ.Σαμαράς ομιλητής στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Κύκλοι που βρίσκονται κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό τονίζουν με νόημα : '' Ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι η προσωπικότητα, το έργο και η προσφορά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή έχουν εθνική και όχι κομματική διάσταση.''.


http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: