Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οι Έλληνες πολιτικοί είπαν ΟΧΙ μόνο στη φορολόγηση των εφοπλιστών!!!



του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Η μικρή αλλά ηρωική Κύπρος είπε μέσα σε μια δεκαετία δύο φορές ΟΧΙ. Και στους Αμερικάνους και στους Γερμανούς αντίστοιχα. Η μεγάλη Ελλάδα της «ανάπτυξης», της ισχυρής οικονομίας, των μεγάλων έργων και των Ολυμπιακών αγώνων λέει συνεχώς ΝΑΙ σε όλα και σε όλους… Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω… Τι ώρα είναι κύριοι Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλε και Κουβέλη; Ότι ώρα πει η Μέρκελ και ο Χριστοφοράκος… Το μόνο ΟΧΙ που είπαν οι δικοί μας πολιτικοί στη Μέρκελ ήταν στη φορολόγηση των εφοπλιστών!!!

Είμαι σίγουρος πως ακόμα και ο Ερντογάν θα χαμογέλασε με το ΟΧΙ των αδερφών μας Κυπρίων. Κι ας είναι εχθρός. Ο Ερντογάν για τους Τούρκους είναι ηγέτης. Είναι Τούρκος πατριώτης. Κι ας μας ενοχλεί αυτό… Οι δικοί μας εδώ είναι «κοσμοπολίτες». Πατρίδα τους η «Ευρωπαϊκή Ένωση» της Μέρκελ, το ΝΑΤΟ των ΗΠΑ και η λέσχη Μπίλντεμπεργκ!!!!
Η Κύπρος απόψε σήκωσε στους ώμους της ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα απέδειξε το πόσο «μικροί» είναι οι Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι όχι μόνο δεν τόλμησαν να αρνηθούν τις ξένες επιταγές, όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν τα εθνικά συμφέροντα, ως όφειλαν, αλλά αντίθετα έδωσαν παραπάνω από όσα τους ζητούνταν, είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία, είτε γιατί εκτελούσαν εντολές, είτε γιατί τους εκβίαζαν.
Η απόφαση της Κυπριακής Βουλής είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Νότο. Η «χυλόπιτα» των Κυπρίων στους Γερμανούς είναι σίγουρο ότι θα δώσει θάρρος και σε άλλους «αντιφρονούντες» του νότου.
Το ΟΧΙ της Κύπρου εκτός όλων των άλλων αποτελεί και μεγάλη νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ρωσία έχει ζωτικά συμφέροντα στη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Και στην υπόθεση της  Συρίας και στην υπόθεση της Κύπρου ο Πούτιν βγήκε κερδισμένος. Και βγήκε κερδισμένος όχι επειδή είναι πιο έξυπνος ή γιατί έχει αποκτήσει την επιφοίτηση του Αγίου πνεύματος. Ο άνθρωπος είναι μετρ της διπλωματίας και της στρατηγικής.
Η Ελλάδα απεμπόλησε νωρίς τα πλεονεκτήματα που θα της προσέφερε μια στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία. Κάτι προσπάθησε να κάνει ο Καραμανλής, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι υπουργοί του τράβαγαν το χαλί κάτω από τα πόδια του. Ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να στήνουν παγίδες στην Ελληνορωσική προσέγγιση. Οι λόγοι ευνόητοι… Στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ πολιτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται όντως μεταρρυθμίσεις. Είμαστε ένα κράτος προς αποφυγή στα περισσότερα επίπεδα. Πρέπει ν’ αλλάξουμε τα πάντα και πάνω απ’ όλα τους ίδιους μας τους εαυτούς. Μόνο που τις αλλαγές δεν μπορεί να τις επιβάλλει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα του χτες και ένα πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο, που πλούτισε σε βάρος του Ελληνικού λαού και στην συνέχεια παρέδωσε την πατρίδα στα νύχια των Γερμανών, για να μην διακινδυνεύσει το ελάχιστο από τα κεκτημένα κλεμμένα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: