Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σύλληψη στην Θεσσαλονίκη Τουρκάλας τρομοκράτισσας

Στη σύλληψη μιας γυναίκας τουρκικής καταγωγής προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για τη φονική
έκρηξη που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2011 σε διαμέρισμα στην περιοχή της Τριανδρίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη γυναίκα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.


Είναι χαρακτηριστικό ότι για την ίδια υπόθεση επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012 κλιμάκιο Γερμανών δικαστών καθώς συνδέουν πρόσωπα που έχουν κατηγορηθεί για την έκρηξη με τουρκάλα πολιτική πρόσφυγα, η οποία κρατείται στη Γερμανία και κατηγορείται για συμμετοχή σε κόμμα που έχει κριθεί παράνομο από την Τουρκία, ενώ στη Γερμανία έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση».
Η έκρηξη στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου τη νύχτας της 5ης Οκτωβρίου 2011 είχε προκαλέσει γενικό συναγερμό στην ΕΛΑΣ, ειδικά μετά την αποκάλυψη οπλοστασίου σε κρύπτη κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας του σπιτιού. Μέσα στα χαλάσματα του κατεστραμμένου υπογείου είχαν εντοπιστεί ένα αντιαρματικό με βλήμα, δύο υποπολυβόλα Καλάσνικοφ και Σκόρπιον, ένα πολυβόλο Α/Κ, 13 χειροβομβίδες, 14 πυροκροτητές και τηλεχειριστήρια. Η έκρηξη στο διαμέρισμα, που είχε ως συνέπεια τον τραγικό θάνατο του 32χρονου Μεχμέτ Μπασμπάγ, είχε αποδοθεί από τις διωκτικές αρχές σε ατύχημα. Ακόμη και στην προκήρυξη που έστειλε η οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C) στο περιοδικό «Αγώνας», με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη, τονιζόταν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ατύχημα κατά τη διάρκεια λανθασμένου χειρισμού εκρηκτικών. Σχετικά με το 32χρονο θύμα, αναφερόταν πως ήταν μέλος της επιτροπής της οργάνωσης στην περιοχή Μαύρης Θάλασσας και πως ήταν ένας από τους μαχητές της.


Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια: