Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Ο Ραγκούσης καρφώνει τον κολλητό του Παπακωσταντίνου...

«Προσωπικό πολιτικό κίνητρο» καταλογίζει στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο κ. Γιάννης Ραγκούσης για την μη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στους οικονομικούς εισαγγελείς.
Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήθελε ....«να αποφύγει την σύγκρουση με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες» που περιλαμβάνονται στην λίστα, ενώ επισημαίνει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε το τότε υπουργικό συμβούλιο για την ύπαρξή της.

Προσθέτει δε ότι «θεωρώ αδιανόητα και δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ όσα εκ των υστέρων αποκαλύφθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2012 σχετικά με την συγκεκριμένη λίστα και την αξιοποίησή της» ενώ σαφείς αιχμές για την υπόθεση αφήνει και για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης απαντώντας στην ερώτηση των οικονομικών εισαγγελέων: «αν για τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ ευθύνονται οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «»η μη αξιοποίηση της λίστας είναι πολύ μεγάλο πολιτικό πρόβλημα από το οποίο απορρέουν σημαντικές ευθύνες οι οποίες πιστεύω βαρύνουν αποκλειστικά τις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ιδιαίτερα σε περίοδο που εισηγήθηκαν και αποφάσισαν τη λήψη αυστηρών μέτρων περιορισμού του εισοδήματος των πολιτών».

Κορυφώνει μάλιστα τα «καρφιά» λέγοντας ότι «μοναδικό κίνητρο» εκείνων που δεν αξιοποίησαν την λίστα ήταν «η αποφυγή του προσωπικού πολιτικού κόστους που θα συνεπαγόταν η εκ των πραγμάτων υποχρέωσή τους να συγκρουστούν, ενδεχομένως, με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες σε περίπτωση που θα προέκυπτε γι αυτούς τους παράγοντες η υποχρέωση καταβολής προστίμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: