Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αυτοί είναι οι πολιτικοί που τους έσβησαν τα δάνεια στην Κύπρο

Δάνεια εκατομμυρίων σβήστηκαν δια μαγείας από τα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου. Το www.koutipandoras.gr αποκαλύπτει τα ονόματα των τραπεζικών λογαριασμών που είχαν πάρει δάνεια από τις Κυπριακές τράπεζες και τα οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετήθηκαν ποτέ, σβήστηκαν κιόλας. Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι πρόκειται για εταιρίες πολιτικών προσώπων του νησιού ή συγγενικών τους προσώπων....

Η λίστα που δημοσιεύει σήμερα το www.koutipandoras.gr έχει παραδοθεί ήδη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής. Ακόμα όμως δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα αν όντως έγιναν αυτές οι διαγραφές. Οι σκανδαλωδώς ευνοημένοι των διορισμένων από το κράτος τραπεζικών διοικήσεων καλούνται τώρα να εξηγήσουν τους λόγους της χαριστικής μεταχείρισης και της αφαίμαξης του δημόσιου ταμείου που οδήγησαν στην καταστροφή.

Μεγάλα ποσα φαινεται να σβηνουν οι παρακατω...

Η εταιρεία του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου εμφανίζεται έως το 2014 να έχει συμφωνήσει να σβήσει δάνειο ύψους 5.8 εκατ. ευρώ.
Ο πρώην υπουργός Τίμης Ευθυμίου της κυβέρνησης Παπαδόπουλου δάνειο ύψους 199.000 ευρώ
Ο Αχιλλέας Κυπριανου, γιος του πρώην προέδρου Δημοκρατίας, δάνειο ύψους 1.285.000 ευρώ το Μάιο του 2011
Στην ίδια λίστα υπάρχουν και δάνεια με μικρότερα ποσά…
Εταιρία ΠΕΟ η οποία είναι συμφερόντων του κόμματος ΑΚΕΛ είχε απαντήσει σε παλαιότερα δημοσιεύματα για το δανειο της, ότι η εταιρία μετά την πρώση της Σοβιετικής Ένωσης, με την οποία συνεργαζόταν, έκανε ρύθμιση του δανείου της.

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον πρώην Υπουργό, Τίμη Ευθυμίου, ο οποίος σχολίασε την δημοσίευση της λίστας με τα ονόματα των Κυπριων των οποίων σβήστηκαν τα δάνεια απο τα δύο μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου. Ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Είναι ανοητο, άδικο και γελοίο. Διαβάζοντας το σημερινο δημοσίευμα στο site koutipandoras.gr είδα ότι μου χαρίστηκε δάνειο. Καμία σχέση όμως δεν έχει αυτό με την πραγματικότητα. Εγώ είχα δανειστεί 300.000 λίρες και όταν πήγα να κάνω διακανονισμό μου ειπαν πως αν εξοφλήσω ολόκληρο το ποσό θα κερδισω ενα μέρος απο τους τόκους -περίπου 60.000 λίρες. Αποπλήρωσα όλο το ποσό και κόψανε μόνο τους τόκους, το 30%, όπως γίνεται σε όλους τους πολίτες. Είναι άδικο όπως το παρουσιάζει το δημοσίευμα και γι αυτό θα ετοιμάσω και μία σχετική ανακοίνωση».

Επίσης, το koutipandoras.gr επικοινώνησε και με τον Αχιλλέα Κυπριανού, αδερφό του Μάρκου Κυπριανού, πρώην υπουργού και γιο του Σπύρου Κυπριανού, πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Κυπριανού είπε πως «ουδέποτε πήρα δάνειο από οποιαδήποτε κυπριακή τράπεζα, ούτε το Μάιο του 2011 ούτε ποτέ». Για την εταιρία Cycan Industries, υποστήριξε πως ήταν εταιρία με πολλούς μετόχους, η οποία πουλήθηκε το 1996 ή το 1997.

Υπάρχει πιθανότητα κάποιοι απο αυτούς, ιδιαίτερα όσοι έχουν μικρότερα ποσά στους λογαριασμούς τους, να έχουν κάνει ρυθμίσεις στα δανεια τους.

Υπενθυμίζουμε πως το περιδικό HOT DOC είχε αποκαλύψει πως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αναστασιάδης έχει λαβει όχι δάνεια αλλά μεγάλα χρηματικά ποσά που αγγίζουν τις 185.000 ευρώ με μορφή χορηγιών. Μπαίνει λοιπόν, σοβαρό ηθικό θέμα για μία Κύπρο όπου έχει καταρρεύσει το τραπεζικό της σύστημα, πως το χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί της για ιδίον όφελος. Πηγές από τις 2 τρέπεζες της Κύπρου λένε πως φαινομενα με σβησίματα δανείων υπήρχαν και στα Ελληνικά υποκαταστήματα προς Έλληνες πολιτικούς.

Κουτί Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: