Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Εκρηξη πριν από λίγο έξω από το σπίτι του εφοπλιστή Τσάκου

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά απέναντι από το Ηρώδειο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε τσάντα, έξω από τη βίλα του εφοπλιστή Τσάκου, στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία, η οποία ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές. Αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή και απέκλεισαν εγκαίρως το σημείο της έκρηξης....

Το τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία έγινε 6 λεπτά μετά τις 8.00 μ.μ. και ο άγνωστος, αφού επισήμανε ότι δεν πρόκειται για φάρσα προειδοποίησε ότι θα εκραγεί βόμβα στις 8.30 έξω από τη βίλα του εφοπλιστή Τσάκου, στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων, απέναντι από το Ηρώδειο.

"Δεν είναι φάρσα, στην οδό Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων στη βίλα Τσάκου του εφοπλιστή, απέναντι από το Ηρώδειο, θα εκραγεί βόμβα στις 8.30 ακριβώς" είπε ο άγνωστος στο τηλεφώνημά του.

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από τη βίλα του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά καιρούς τη δικαιοσύνη. Το όνομά του φέρεται να περιλαμβάνεται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εμπλέκεται και στην υπόθεση του ομίλου Καρούζου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που ξεκίνησαν την έρευνα, ο εφοπλιστής είχε αναλάβει μαζί με τη σύζυγο του Ιωάννη Καρούζου να εξάγει μεγάλα ποσά μέσω ξένης τράπεζας στην Ελλάδα σε γειτονική χώρα και από εκεί σε άλλες μέσω off-shore εταιρειών. Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ με αγοραπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα την περίοδο 2005-2008.

Από την αστυνομία τα πρώτα στοιχεία δεν κάνουν λόγο για τραυματίες, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε τζαμαρίες και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο μηχανισμός σύμφωνα με την αστυνομία είχε τοποθετηθεί σε σχολική τσάντα εξωτερικά της μάντρας σ' ένα παρτέρι.

Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί και περισυλλέγουν στοιχεία για να αποσαφηνίσουν το είδος του μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: