Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Δύο φορές ισόβια για τους δολοφόνους των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη !

Δύο φορές ισόβια και πολυετείς καθείρξεις έως 66 έτη επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε καθένα έναν από τους τρεις (εκ των τεσσάρων συνολικά) κατηγορουμένων για τη δολοφονία δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.
Ειδικότερα, η απόφαση του δικαστηρίου που δεν αναγνώρισε στους τρεις κατηγορουμένους κανένα ελαφρυντικό έχει ως εξής: ....

Ανδρέας Ποφίδης δυο φορές ισόβια και 66 έτη, Ιωάννης Σαββίδης δυο φορές ισόβια, 66 έτη και 5 μήνες και Γιώργος Εμερτζίδης δυο φορές ισόβια και 62 έτη (Οι πολυετείς καθείρξεις μεταφράζονται πάντως σε 25 έτη κάθειρξης). Ο Γ. Εμερτζίδης δεν εμφανίστηκε την τελευταία ημέρα της δίκης στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να διαταχθεί η βίαια προσαγωγή του.
Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα παραμένει άφαντος. Πρόκειται για τον κατηγορούμενο ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε αποφυλακιστεί «κατά λάθος» από τον Κορυδαλλό και ενώ εκκρεμούσε η δίκη για την δολοφονία των δυο αστυνομικών.
Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία ανακοινώθηκε ξημερώματα Πέμπτης, κρίθηκαν ένοχοι και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονιών, της οπλοκατοχής, κ.ά. εκτός από τρεις που απαλλάχθηκαν από κάποιες επιμέρους πράξεις. Το δικαστήριο τους επέβαλλε καθείρξεις έως εννέα έτη.
Κατηγορούμενος για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών είναι και ο φυγόδικος Βιταλής Τερσένιδης. Ωστόσο, δικάστηκε μόνο για πλημμεληματικές κατηγορίες καθώς η δικογραφία διαχωρίστηκε η ως προς τα κακουργήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν παραγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: