Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

«Παιχνίδια συγκάλυψης» με την λίστα Λαγκράντ...τα πήραν στο κρανίο οι Πεπόνης Μουζακίτης !!

Σε πλήρη αναντιστοιχία με το γενικό αίτημα περί πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης Λαγκάρντ, αλλά και με τις ενέργειες που κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση οι οικονομικοί εισαγγελείς, βρίσκονται τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας
Η προχειρότητα με την οποία απαντούν στις παραγγελίες των δικαστικών λειτουργών, αλλά και η καθυστέρηση που εμφανίζουν ως προς την αποστολή όλων των στοιχείων που έχουν ζητηθεί, οδήγησαν τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη στη σύνταξη και...
διαβίβαση εγγράφου με το οποίο απευθύνουν αυστηρή υπόδειξη προς τις τράπεζες, ώστε να ολοκληρώσουν άμεσα και με ακρίβεια το σχετικό έλεγχο για την περιουσιακή κατάσταση των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η τραπεζικοί λογαριασμοί

Η ενέργεια αυτή δημοσιοποιήθηκε μετά και την έλευση στη Βουλή, και συγκεκριμένα στην προκαταρκτική επιτροπή, των στοιχείων που κοινοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργών Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κατάλογο, εντοπίζονται καταθέσεις σε 11 τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, χωρίς όμως περαιτέρω πληροφορίες για τον όγκο αλλά και το σύνολο των καταθέσεων.

Στο απαντητικό τους έγγραφο οι δύο δικαστικοί λειτουργοί καταλογίζουν στα τραπεζικά ιδρύματα «ελλιπή πληροφόρηση» λόγω του «ελλειμματικού χαρακτήρα» των στοιχείων που διαβίβασαν, και προσθέτουν ότι «είναι δυσχερής η αξιοποίησή τους». Υπενθυμίζουν ότι η προκαταρκτική έρευνα των εισαγγελέων δεν δύναται να ολοκληρωθεί, εάν δεν υπάρξει πλήρης έλεγχος των στοιχείων. Ζητούν, τέλος, από το ΣΔΟΕ να συνεχίσει την έρευνα με ταχείς ρυθμούς, χωρίς όμως αυτό να αποβεί εις βάρος της πληρότητας και ποιότητας του ελέγχου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή, οι οποίοι υποστηρίζουν «ότι είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν πως μπορούν με φτηνά επικοινωνιακά κόλπα να δημιουργήσουν μαγικές εικόνες».

Με ανακοίνωσή τους οι Θοδωρής Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής και Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτουν σειρά ερωτημάτων.

«Παιχνίδια συγκάλυψης»

Συγκεκριμένα καλούν όσους «παίζουν παιχνίδια συγκάλυψης εις βάρος του ελληνικού λαού, να απαντήσουν»: Πώς είναι δυνατόν οι τράπεζες να μην έχουν αποστείλει στο ΣΔΟΕ πλήρη στοιχεία για τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ; Πώς είναι δυνατόν το ΣΔΟΕ και ο επικεφαλής του, κ. Στασινόπουλος, να μην έχουν κάνει καμία ενέργεια προς την επίσπευση της διαδικασίας; Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος της επιτροπής να επικαλείται ενημέρωση από τον κ. Ζανιά (πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών) και τον Χάρη Θεοχάρη (γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων), ότι έχουν αποσταλεί στο ΣΔΟΕ όλα τα στοιχεία που αφορούν τα μέλη της οικογένειας Παπακωνσταντίνου, αλλά αυτό να αποδεικνύεται ότι δεν συμβαίνει;

Δεν παραλείπουν, τέλος, να επισημάνουν ως απορίας άξια την ενέργεια του πρόεδρου της επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, να ζητήσει με επιστολή του από το ΣΔΟΕ (5/3/2013) εντός δύο ημερών το πόρισμα για τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: