Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κύπρου Χρυσόστομος : Να κάτσουν στο σκαμνί όσοι ευθύνονται.

Την πεποίθησή του ότι η Κύπρος δεν πρέπει να υποκύψει στις εξωπραγματικές απαιτήσεις των εταίρων της και για αυτό το λόγο, ίσως είναι καλύτερα να βγει από τη ζώνη του ευρώ, εξέφρασε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στον ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο....
Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κυπριακός λαός, «μπορεί να ζήσει και με τα λίγα», ενώ ζήτησε να κάτσουν στο σκαμνί όσοι ευθύνονται.

Παράλληλα «ξεσπάθωσε» για μία ακόμη φορά κατά της «κομμουνιστικής» κυβέρνησης Χριστόφια, ζωτώντας να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, όσοι ευθύνονται για το σημερινό τέλμα.«Η κομμουνιστική κυβέρνηση μας έφερε σε αυτά τα χάλια. Μάλλον το ήθελε για να κάνει όλους τους πλούσιους φτωχούς και το πέτυχε» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ,  ενώ υποστήριξε ότι «στη δικαιοσύνη πρέπει να παραπεμφθούν όσοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο»Ο ίδιος επανέλαβε πως «η περιουσία της κυπριακής εκκλησίας είναι του λαού, τη δικαιούται και όταν τη χρειάζεται είναι στη διάθεσή του», ωστόσο πρόσθεσε ότι «θα είμαστε άγρυπνοι φρουροί» προκειμένου να γίνει μία σωστή διαχείριση. 

Τέλος, ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα προσκαλέσει σε γεύμα επικεφαλής εταιρειών Ρωσικών Συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, με στόχο να τους πείσει να μην σηκώσουν τα κεφάλαια τους από το νησί μας, για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση. Θα τους επισημάνει ότι τα κεφάλαια τους τοκίζονταν τόσο καιρό, έχουν όφελος από την Κύπρο, ενώ αν βρίσκονταν σε άλλη χώρα θα έπαιρναν επιτόκιο λίγο πιο πάνω από 0%.


Δεν υπάρχουν σχόλια: