Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ηρθε η ώρα του εκβιαστή blogger με την βίλα στα βόρεια προάστια ...τον ελέγχει το ΣΔΟΕ

Εχει εκβιάσει όποιον μιλά ελληνικά! Πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες, τραπεζίτες, δημοσιογράφοι έχουν περάσει από τον πάγκο του χασάπη! Ως άξιος μαθητής και αριστούχος απόφοιτος των Ακαδημιών της σχολής....

Μιχαλόπουλου γνωρίζει με τρόπο μοναδικό την τέχνη του ωμού και αδίστακτου εκβιασμού.

Επιλέγει το θύμα του και το χτυπά αλύπητα χρησιμοποιώντας ψέματα και λάσπη. Ξέρει ότι πετώντας σκατά κάτι θα μείνει. Και όταν το θύμα σηκώσει λευκή σημαία, εμφανίζεται αυτός σαν ιππότης πάνω στην μηχανή του με τα τιμολόγια και τα συναφή για να προσφέρει τις απόλυτα «νόμιμες» και «φορολογούμενες» υπηρεσίες του. Φυσικά δεν λέει ποτέ όχι στα «μαύρα». Η θεά τύχη του φέρθηκε απλόχερα. Μολονότι απέτυχε παταγωδώς στη συμβατική δημοσιογραφία (δούλεψε, χωρίς μεγάλη επιτυχία, ως πολιτικός συντάκτης σε κάτι λαθρόβιες φυλλάδες), διέπρεψε όταν κατέβηκε στον βόθρο του ίντερνετ.

Κρυπτόμενος - όπως όλοι οι δειλοί- πίσω από την ανωνυμία και την ατιμωρησία του blogspot.com έκανε το χόμπι επάγγελμα. Εστω και ανώνυμος απέκτησε επιτέλους «επιρροή» και «παρεμβατικότητα». Από αυτήν την αποσταθεροποιημένη, συμπλεγματική και θλιβερή ψυχή δραπέτευσαν τότε οι πιο αποτρόπαιοι δαίμονες. Μίσος, ζηλοφθονία, θράσος, εκδικητικότητα, απληστία. Το μπλογκ του έγινε γρήγορα, (μετά την αποχώρηση του συχωρεμένου) η βίβλος της ανομίας, της ατιμωρησίας, του εκβιασμού, της ανεντιμότητας, της ανεπάρκειας και του κόμπλεξ. Ένα παιδί ουσιαστικά αγράμματο με μοναδικά προσόντα το θράσος, την απληστία και την άγνοια κινδύνου, μεταμφιέστηκε σύντομα σε πρίγκιπα των υπονόμων. Το πολιτικό σύστημα (κυρίως η δεξιά από την οποία προέρχεται) μαθημένο στα πισώπλατα χτυπήματα και στην δολιοφθορά τον υιοθέτησε για να του κάνει τα θελήματα δίνοντας του στην αρχή φιλοδωρήματα. Οταν κατάλαβε την «δύναμή» του αυτονομήθηκε παίρνοντάς τα από παντού. Από την Ιπποκράτους του Καρχιμάκη και την Συγγρού έως κάποιους βενιζελικούς βαρόνους με γερά πουγκιά που πιστεύουν στην νεκρανάσταση και μερικούς προφυλακισμένους ήδη επιχειρηματίες.

Οι τελευταίοι κατάλαβαν τι εστί βερίκοκο, όταν ο Παπαμπλόγκερ έσπευσε πρώτος να τους λιθοβολήσει, όταν έσφιξαν τα γάλατα. Δεν είχε ακόμα χωνέψει το χαβιάρι με τον σολομό με τα οποία τον είχαν μπουκώσει, όταν ρευόταν στο πρόσωπο του Λούα - Λούα! Απρόβλεπτος και ευρηματικός, ήταν πάντα επιρρεπής στο να κρεμάει (πρώτος για ξεκάρφωμα) τους ευεργέτες του χωρίς την παραμικρή ενοχή. Εκτός από φονέας των ευεργετών του είναι εθισμένος και στις πατροκτονίες, αφού λέγεται ότι κάποτε ως δημοσιογράφος διέσυρε και τον ίδιο τον γεννήτορά του...

Εθισμένος και στην οικογενειακή πολυθεσία έφτασε στο σημείο να εκβιάζει την τράπεζα στην οποία έκανε... διακοπές στενό συγγενικό του πρόσωπο που ήταν ταυτόχρονα επί Ρουσόπουλου αργόμισθο σε γνωστή ΔΕΚΟ. Και όταν ο επόμενος διευθυντής της ΔΕΚΟ ζήτησε τουλάχιστον να δουλεύει το συγγενικό πρόσωπο και να μην εισπράττει απλά στο τέλος του μήνα την επιταγή κατ' οίκον, τον διέσυρε, ως συνήθως, με ψέματα. Αργότερα ήταν ο πρώτος που πέρασε τη θηλιά γύρω από το λαιμό του Ρουσόπουλου.

Επειδή όμως ο μπλόγκερ μας είναι κουτός, άπληστος και επιπόλαιος δεν μπορούσε να κρύψει τόσα πλούτη και τόση κοινωνική άνοδο. Πώς λέμε θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει; Και διέπραξε το μοιραίο λάθος, σαν τον Άκη-τον οποίο λοιδορούσε στο πρόσφατο παρελθόν οργανώνοντας χάπενινγκ διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του υπόδικου πρώην υπουργού στην Αρεοπαγίτου. Χάρη σε έναν ευέλικτο τιμοκατάλογο που τα «ρουφάει» όλα, από 500 ευρώ έως 15.000 ευρώ το μήνα συν ΦΠΑ, χώρια τα μαύρα, ο Παπαμπλόγκερ βρέθηκε από το ταπεινό διαμερισματάκι στο κέντρο της Αθήνας, σε βιλάρα στα βόρεια προάστια, χωρίς κανείς να καταλαβαίνει -ούτε το ΣΔΟΕ- πώς ένας δημοσιογράφος της πλάκας πλουτίζει την ώρα που καταρρέει η εκδοτική βιομηχανία. Και βρέθηκε όχι μόνο με βιλάρα αλλά και με έναν στρατό αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής που του προσφέρει απλόχερα ο Νίκος Δένδιας. Η προστασία μάλιστα προβλέπει και κουβούκλιο στην εξώπορτα λες και είναι υπουργός. Τι έχει άραγε να φοβηθεί ένας μπλόγκερ που καταγγέλλει τη διαπλοκή, αντιμάχεται φανατικά το Μνημόνιο και παριστάνει τον υπερασπιστή του λαού και των φτωχών, για να τον φυλάει η μισή ΕΛ.ΑΣ; Ίσως να το μάθουμε σύντομα.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: