Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Για τους στόκους του διαδίκτυου που ψάχνουν στο google για το τι είναι η Κύπρος !!!

Είναι η Κύπρος χώρα, ρωτούν στο Google όπου αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αναζητήσεις σχετικά με την Κύπρο, αφού ξαφνικά όλοι ήθελαν να μάθουν πράγματα για τη Μεγαλόνησο. Οι περισσότεροι έχουν παντελή άγνοια γεωγραφίας και ιστορίας.
Ακολουθούν τα ερωτήματα στο Google και οι απαντήσεις για την Κύπρο ....
Είναι η Κύπρος χώρα;

Ναι. Καλά. Ωραία αρχίσαμε.

Αποτελεί η Κύπρος μέρος της Ελλάδας;
Της σύγχρονης Ελλάδας όχι. Ωστόσο, ήταν μέρος της αρχαίας Ελλάδας. Λέγεται ότι η θεά Αφροδίτη γεννήθηκε στις ακτές του νησιού και ένας μεγάλος ναός που χτίστηκε προς τιμήν της στην Πάτμο, έγινε κέντρο λατρείας στο Αιγαίο.
Η Κύπρος είναι επίσης η γενέτειρα του γνωστού επιχειρηματία Theo Paphitis (Θεόδωρος Παφίτης) ο οποίος δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και, «μέχρι στιγμής δεν έχει χτιστεί στην Κύπρο κάποιος ναός προς τιμήν του».

Είναι η Κύπρος ασφαλής;

Ιστορικά, όχι. Εκτός από τους αρχαίους Ελληνες, από το νησί πέρασαν Φοίνικες, Ασσύριοι, Αιγύπτιοι, Πέρσες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Αραβες, Σταυροφόροι, Βενετοί, Οθωμανοί, και Βρετανοί αποικιοκράτες. Σήμερα είναι ασφαλής για τους πολίτες, ωστόσο, όχι και για τα λεφτά τους. Οι καταθέσεις που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ έχουν «παγώσει» και αναμένεται να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους αρκετά μειωμένες.

Είναι η Κύπρος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης;

Ναι. Μπήκε το 2004. Κάτι που, θα μπορούσε να πει κανείς, πως ήταν λάθος.

Είναι η Κύπρος στην Ευρώπη;

Γεωγραφικά όχι. Στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά στη Συρία απ' ότι στην Ευρώπη.

Είναι η Κύπρος κομμάτι της Ευρώπης;

Και ναι και όχι... Κυρίως όχι.

Είναι η Κύπρος ανεξάρτητη χώρα;

Ως ένα βαθμό. Γιατί υπάρχει και το θέμα της μακροχρόνιας κατοχής της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία.

Είναι η Κύπρος μέρος της Ελλάδας;

Όχι. Καλύψαμε το ερώτημα αυτό παραπάνω.

Είναι η Κύπρος στην Ασία;
Ναι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη.

Είναι η Κύπρος στη Μέση Ανατολή;

Ναι. Συμπέρασμα: Η Κύπρος είναι ένα Ευρασιατικό έθνος στη Μέση Ανατολή με πολλούς πρώην ιδιοκτήτες, ένα τεράστιο πρόβλημα χρέους και δύο στρατιωτικές βρετανικές βάσεις. Καταλάβατε; Εχετε κάποια προσφορά;

*Ο συντάκτης της «Guardian» ανέλαβε,να απαντήσει στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις αυτών των ημερών στο Google από εκεί αντλησαμε και το κείμενο που διαβάσατε

Δεν υπάρχουν σχόλια: