Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Οι σύγχρονοι Χατζηαβάτηδες

του Φαήλου Κρανιδιώτη

Επιεικώς αφελής, όποιος νομίζει ότι οι Γερμανοί… «διασώστες» δεν έχουν ατζέντα επικυριαρχίας. Κι όποιος χαιρέκακα επιχαίρει, «δικαιωμένος» για το τσαλάκωμα της Κύπρου, είναι απλώς κνώδαλο και μην τολμήσει να υποδυθεί ξανά τον δεξιό, τον πατριώτη. Είδα πολλών το βρόμικο μάτι αυτές τις μέρες. Δεν είναι μόνον αυτοί που έχουν ιδεολογικοποιήσει το Μνημόνιο, λες κι είναι το καλύτερο πράγμα μετά το σουβλάκι με πίτα. Είναι κι αυτοί που έχουν πάθει ολική ταύτιση με το Βερολίνο....

Μπορεί στο κατ’ ιδίαν να ψιθυρίζουν και το παλιό βρόμικο «κωλοκύπριοι», ομότιμο του εν Κύπρω «π… καλαμαράδες», που διακινούσαν οι «νεοκύπριοι» ενδοτικοί που εξελίχθηκαν στις μειοψηφικές εκδιδόμενες του Σχεδίου Ανάν, ίδιες με τους εν Ελλάδι τροφίμους των πρεσβειών.

Εγώ θα θυμίσω, για να μείνω στα πρόσφατα μόνο, τους 45.000 Κυπρίους που, χωρίς να έχουν υποχρέωση, στρατεύθηκαν εθελοντικά στον αγγλικό στρατό το 1940 μ’ ένα αγγλικό σύνθημα: «Πολεμήστε για την Ελλάδα».

Θα θυμίσω τον Αυξεντίου, τον Κυριάκο Μάτση, τον Βαγορή, τον Πατάτσο, τους τέσσερις του Αχυρώνα του Λιοπετριού και τους άλλους συντρόφους του Γεωργίου Γρίβα - Διγενή, του ανθρώπου που με την ΕΟΚΑ γονάτισε μια αυτοκρατορία. Του άντρα που του 'στειλε ενθουσιώδες συγχαρητήριο τηλεγράφημα ο Φιντέλ, που όλες οι φράξιες του IRA έκατσαν προσοχή στην κηδεία του το ’73 και το βιβλίο του για τον ανταρτοπόλεμο το διδάσκονταν από τους αντάρτες του MIR στη Χιλή, ως και στην Ακαδημία του Γουέστ Πόιντ. Στη μνήμη του κοπρίζουν τις ψευτοπροοδευτικές συκοφαντίες τους οι αγωνιστές των καφενείων και του φουαγκρά. Σήμερα κάποιοι λοιδορούν την πατρίδα του στρατηγού Γρίβα, διότι φοβήθηκαν μώπως το «ΟΧΙ χαλάσει την πιάτσα». Μην ανησυχείτε, το εκδικήθηκαν οι Γερμανοί, που ως γνωστόν είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας.

Θυμίζω επίσης τους χιλιάδες επώνυμους κι ανώνυμους εθνοφρουρούς που έπεσαν πολεμώντας, τραυματίστηκαν ή χάθηκαν στην αιχμαλωσία μαζί με τους «καλαμαράδες». Στο κοιμητήριο της Μακεδονίτισσας και στη Λακατάμια θα τους δείτε ξαπλωμένους τους μαχητές από την Αρκαδία ή την Κερύνεια δίπλα - δίπλα. Εθνική ενότητα στην πράξη.

Οσο ηλίθια είναι η άποψη ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, άλλο τόσο ηλίθια, στα όρια του χατζηαβατισμού, είναι η άποψη ότι όσα συμβαίνουν είναι αποκλειστικά για το καλό μας, ότι δεν είναι ΚΑΙ πράξη τευτονικού τσαμπουκά, ότι η συμπεριφορά προς τον κυπριακό Ελληνισμό ως εάν αποτελείται από εγκληματίες και η ανατίναξη της πανευρωπαϊκής τραπεζικής πίστης είναι αποδεκτή κι αναγκαία πολιτική.

Ναι, φταίμε κυρίως εμείς, Ελλαδίτες και Κύπριοι. Φταίμε για όσους απίθανους επιλέξαμε ενίοτε να μας κυβερνήσουν. Π.χ., το 1999 εκλέξαμε τον Σημιταρά τον Κουρδοφάγο, ο οποίος είχε ήδη στο ενεργητικό του την αθλιότητα των Ιμίων, το όνειδος των S-300, είχε λίγους μήνες πριν ξαποστείλει τον Οτσαλάν μέσω Κένυας στα χέρια των κεμαλικών φασιστών και μόλις είχε ολοκληρωθεί η απίστευτη λεηλασία των Ελλήνων μέσω του Χρηματιστηρίου. Μέχρι φόδρας το φάγανε 100 νοματαίοι το εφάπαξ του παππού. Οι Γερμανοί το 1941-1944 λιγότερα αρπάξανε από τους Ελληνες με τα όπλα απ’ όσα βούτηξαν μια δράκα επιτήδειοι με το αβαντάρισμα της πράσινης καμαρίλας. Ε, λοιπόν τον ξαναψήφισαν μπας και… ξανανέβει το Χρηματιστήριο! Και μετά μας έβαλε στο ευρώ ξεβράκωτους, με τη διαπλοκή να κάνει πάρτι με Ολυμπιακούς Αγώνες και προμήθειες. Κι έτσι τώρα γευόμαστε τους δύσοσμους καρπούς τής τότε κορύφωσης της παρακμής.

Φταίμε γιατί, π.χ., όποια προσπάθεια δημιουργίας ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στραγγαλιζόταν. Πώς κι από ποιους; Με τη νομοθεσία και τη φορολογία από τους εκάστοτε υπουργούς Μεταφορών, που ενεργούσαν ως υπάλληλοι των μαντράδων και της γερμανικής, κυρίως, αυτοκινητοβιομηχανίας.

Φταίμε, γιατί πήγαινα στο γυμνάσιο κι άκουγα για την ελληνική βόμβα λέιζερ και το αντιαεροπορικό σύστημα Αρτεμις 30. Τα γένια μου ασπρίσανε αλλά η βόμβα πήγε άπατη, καθότι τα εγχωρίως και κρατικώς παραγόμενα δεν έχουν μίζα, το δε Αρτεμις 30 θα ‘ναι πια ωραίο στο Μουσείο των Καλών Ψόφιων Προθέσεων.

Φταίμε, διότι όλο το μηδενιστικό κοπροσκυλαριό κατσικώθηκε στην παιδεία, άλλαξε τα φώτα στα σχολικά βιβλία και προγράμματα. Κάνεις εθνική αναγέννηση χωρίς εθνικά σκεπτόμενους Ελληνες; Αμ, δεν κάνεις.

Ναι, πρέπει να ολοκληρώσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπήσουμε τη διαφθορά, να ξανακάνουμε εθνική την παιδεία μας, αποτελεσματικό και νοικοκυρεμένο το κράτος μας και να αναδημιουργήσουμε πολυποίκιλη εθνική παραγωγή. Να θυμόμαστε όμως ότι η Γερμανία έχει μια πολιτική ατζέντα ξεκάθαρα εχθρική στα συμφέροντά μας. Τα δανεικά τους δεν είναι ευεργεσία και χάρισμα. Τα πληρώνουμε με τόκο. Και από πίσω τους ακολουθεί η αλαζονική ηγεμόνευση. Κανείς ελεύθερος άνθρωπος δεν μπορεί να την δεχτεί, πλην των καθ’ έξιν δούλων. Ενας λόγος παραπάνω για να σταθούμε στα πόδια μας, με κύρια επιδίωξη τη μεγαλύτερη δυνατή αυτάρκεια. Ο,τι δηλαδή υπονόμευσε και περιφρόνησε σειρά αποτυχημένων ηγεσιών…

Δεν υπάρχουν σχόλια: